Zvěřinový steak se šťouchanými bramborami a sýrový přeliv

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Petr Vlček

Zvěřinový steak se šťouchanými bramborami a sýrový přeliv
Zvěřinový steak se šťouchanými bramborami a sýrový přeliv

reklama

Suroviny

1,5 kgbrambor
750 gzvěřinové kýty
1balení sýru niva
1smetana
1 MLsójové omáčky
1 PLhladké mouky
300 gslaniny
4cibule
mléko
sůl
pepř
Marináda:
červené víno
jalovec
tymián
bobkový list
nové koření
olej
pepř

Postup

  1. Marináda: olej, červené víno, jalovec, tymián, bobkový list, nové koření, pepř. Všechny ingredience smícháme. Naložíme maso a následně pečeme v troubě. Oloupeme a uvaříme nakrájené brambory. Osmahneme slaninu a cibuli, rozšťoucháme uvařené brambory, přidáme usmaženou slaninu s cibulí. Osolíme a opepříme naložené steaky, dáme do rozpáleného grilu a pečeme 10 minut.
  2. Sýrový přeliv: Rozpustíme smetanu se sýrem na rozpálené plotně, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku, zahustíme mlékem s moukou a povaříme cca 5 minut.

reklama