Zvěřinový steak se šťouchanými bramborami a sýrový přeliv
Doba přípravy: nad 2 hodiny

Suroviny
1,5 kg | brambor |
750 g | zvěřinové kýty |
1 | balení sýru niva |
1 | smetana |
1 ML | sójové omáčky |
1 PL | hladké mouky |
300 g | slaniny |
4 | cibule |
mléko | |
sůl | |
pepř |
Marináda: | |
---|---|
červené víno | |
jalovec | |
tymián | |
bobkový list | |
nové koření | |
olej | |
pepř |
Postup
- Marináda: olej, červené víno, jalovec, tymián, bobkový list, nové koření, pepř. Všechny ingredience smícháme. Naložíme maso a následně pečeme v troubě. Oloupeme a uvaříme nakrájené brambory. Osmahneme slaninu a cibuli, rozšťoucháme uvařené brambory, přidáme usmaženou slaninu s cibulí. Osolíme a opepříme naložené steaky, dáme do rozpáleného grilu a pečeme 10 minut.
- Sýrový přeliv: Rozpustíme smetanu se sýrem na rozpálené plotně, přidáme sůl, pepř, sójovou omáčku, zahustíme mlékem s moukou a povaříme cca 5 minut.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací