Ugrilujte si vepřové koleno, BBQ křídla i pizzu. Recepty krok za krokem

V závěrečném dílu grilování ve venkovském stylu se Zdeněk Pohlreich zaměřil na menu pro sousedy. „Je to taková tradice. Vždycky se sejdeme vzadu na louce u stromu a grilujeme. Děti běhaj a řvou všude kolem a do toho koně a kočky a psi a slepice... Prostě idyla," řekl šéf. Udělejte si taky takovou.
Děti si určitě pochutnají na pizze. I ta je z grilu.
Děti si určitě pochutnají na pizze. I ta je z grilu.
Marek Dienstl

reklama

 

Vše o pořadu Rozpal to, šéfe! najdete na našem webu ZDE

 

 

 

 

 

 

 

OSTRÁ KUŘECÍ KŘÍDLA BBQ STYLE

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rozpal to, šéfe! (6) - kuřecí křídla bbq

Suroviny:

400 g kuřecích křídel
lžíce fenyklových semínek
celý černý pepř
4 lžíce kečupu
2 lžíce worcesterové omáčky
kajenský pepř
lžíce tabaska
lžíce třtinového cukru
2 stroužky česneku
tymián
rozmarýn
oregano
olivový olej
sůl

Postup:

Konce křídel odřízneme. Fenyklová semínka prohřejeme v rendlíku spolu s pár kuličkami černého pepře. V míse smícháme 4 lžíce kečupu, 2 lžíce worcesterové omáčky, trochu kajenského pepře a lžíci tabaska. Fenyklová semínka a celý pepř rozdrtíme v hmoždíři a přidáme do mísy. Zakápneme jablečným octem, přisypeme lžíci třtinového cukru, nasekaný česnek (2 stroužky), na závěr přidáme čerstvé bylinky – tymián a rozmarýn. Křídla v marinádě necháme alespoň hodinku odležet.

Křídla grilujeme ze všech stran do křupava asi 7 minut. Podáváme s čerstvým oreganem a kapkou olivového oleje.

 

VEPŘOVÉ KOLENO NA PIVĚ S MEDEM

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rozpal to, šéfe! (6) - vepřové koleno

Suroviny:

4 vepřová kolena
cibule
mrkev
petržel
nové koření
chilli paprička
lžíce medu
bobkový list
sůl, pepř

Postup:

Vepřová kolena povaříme v černém pivu, podle potřeby zalijeme vodou a přidáme mrkev, petržel, cibuli a pár kuliček nového koření, celý pepř a bobkový list. Jakmile budou kolena měkká, vyndáme je z vody, necháme vychladnout a vykostíme je. Vývar zredukujeme tak na jednu třetinu. Vykostěná kolena polijeme troškou omáčky, přidáme nasekanou chilli papričku a lžíci medu a necháme je 20 minut udit v udírně. Zredukovanou a přeceděnou omáčkou kolena na závěr polijeme a můžeme servírovat.

 

DOMÁCÍ PIZZA

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rozpal to, šéfe! (6) - pizza pro děti

Suroviny:

250 g hladké mouky
10 g droždí
vlažná voda
4 rajčata
100 g vařené šunky
100 g parmské šunky
hrst černých oliv
mozzarella
bazalka
oregano
bobkový list
čerstvá rukola
olivový olej
sůl, pepř

Postup:

Droždí smícháme s vlažnou vodou. V míse smícháme hladkou mouku s kapkou olivového oleje a špetkou soli, přidáme rozmíchané droždí a vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby přiléváme vodu. Těsto zabalíme do fólie a v lednici necháme chvíli odpočívat.

Mezitím připravíme domácí sugo.

Rajčata spaříme a oloupeme, pak je nasekáme na kostičky a orestujeme je na olivovém oleji. Přidáme sůl a pepř, trošku čerstvého oregana a bobkový list a rajčata rozvaříme na pyré.

Těsto rozválíme na stejně velké placky, potřeme je rajčatovým sugem a přidáme další ingredience podle chuti. Na jednu placku dáme vařenou šunku, čerstvou bazalku, plátky mozzarelly. Na druhou placku dáme parmskou šunku, mozzarellu a černé olivy. Pizzy necháme na rozpáleném grilu zapéct. Po upečení je pokapeme olivovým olejem a dozdobíme čerstvou rukolou a bazalkou.

 

SALÁT COLESLAW

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rozpal to, šéfe! (6) - salát coleslaw

 Suroviny:

800 g bílého zelí
mrkev
4 lžíce majonézy
1 lžíce křenu
bílý vinný ocet
1 lžíce třtinového cukru
4 lžíce kefíru
2 lžíce rozinek
sůl

Postup:

Zelí nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a nakrájíme najemno. Mrkev nastrouháme na hrubém a křen na jemném struhadle. V salátové míse smícháme majonézu, křen, ocet, cukr, kefír a sůl.

Přidáme rozinky, zelí a mrkev, dobře promícháme, dochutíme podle potřeby a necháme v chladu odležet.

 

POHÁR S BORŮVKAMI A PISTÁCIEMI

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rozpal to, šéfe! (6) - borůvkový pohár

 Suroviny:

125 g ricotty
50 g zakysané smetany
8 cukrářských piškotů
čerstvé borůvky
lžíce třtinového cukru
pomeranč
lžíce nastrouhané čokolády
hrst pistácií
hrst lískových oříšků
meduňka

Postup:

Lískové oříšky opražíme na sucho v pánvi.

V míse prošleháme ricottu se zakysanou smetanou, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a podle chuti dosladíme třtinovým cukrem. Lískové oříšky nahrubo nasekáme, přimícháme do krému. Do pohárů nadrtíme cukrářské piškoty, zakápneme je pomerančovou šťávou, nasypeme borůvky a přidáme našlehaný krém. Ozdobíme pistáciemi, nastrouhanou čokoládou, lístkem čerstvé meduňky a cukrářským piškotem.

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

Další inspiraci do kuchyně hledejte v následujících článcích.

Tak který si vyberete?

Plyn, dřevo, elektřina, voda? Velký přehled grilů

Další recepty z pořadu Rozpal to, šéfe!

Už umíte francouzský dresing? Zdeněk Pohlreich vás to naučí.

Komplet recepty z 1. dílu Rozpal to, šéfe!


reklama

Tento článek najdete v těchto speciálech

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!