Grilované kalamáry

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Zdeněk Pohlreich

Šéf na grilu - Grilované kalamáry
Grilované kalamáry

reklama

Suroviny

1 gSůl
50 lOlivový olej
3 stroužkyČesnek
1 gpepř černý mletý
1 gpetrželka
1 kgkalamáry
100 lolivový olej na pečení

Připravte si:

1 kg očištěných kalamárů, 100 ml obyčejného olivového oleje na pečení, čerstvě namletý pepř, sůl

na omáčku:

50 ml olivového oleje, špetku čerstvě nasekané petrželky, 3 stroužky česneku

 

Pusťte se do toho:

1. Kalamáry důkladně omyjte studenou vodou a kuchyňskou papírovou utěrkou osušte.

2. Osolte je, okořeňte čerstvě namletým pepřem a zakapejte olejem.

3. Připravte gril. Roztopte ho na středně vysoký žár. Přichystané kalamáry grilujte zhruba minutu z každé strany.

4. Odložte je do misky a nechte asi 3 minuty odležet.

5. Poté slijte šťávu a povrch kalamárů znovu potřete olejem. Posypejte je sekanou petrželkou a česnekem. Dejte je na gril ještě jednou a pečte až do konce.

reklama