Krůtí hamburger s pancettou

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Zdeněk Pohlreich

Šéf na grilu II. (3) Krůtí hamburger s pancettou
Krůtí hamburger s pancettou

Suroviny

750 gmleté krůtí maso
1 kussušená rajčata, naložená v oleji, okapaná a nasekaná
2 snítkyčerstvý estragon, nadrobno nasekaný
1 kusčervená cibule, nadrobno nasekaná
2 špetkyčervená paprika
1 dávkamořská sůl
1 kusčerstvě namletý barevný pepř
10 kusůpancetta nebo slanina
5 kusůhamburgerové housky
1 dávkazelené nebo červené salátové listy
2 kusyrajčata, na plátky nakrájená

reklama

Pusťte se do toho:

1. Do kuchyňského robota dejte krůtí maso, sušená rajčata a estragon 
a vše rozmixujte.

2. Směs přendejte do mísy, přidejte najemno nasekanou cibuli, papriku, osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Vytvořte ze směsi 4-5 burgerů 
a každý zabalte do dvou plátků pancetty nebo slaniny.

3. Připravte gril na přímý vysoký žár. Burgery grilujte 4-5 minut z každé strany, dokud nebudou propečené.

4. Rozpečte housky. Rozkrojte je na polovinu a dejte na gril, bude jim stačit půl minuty.

5. Hotový burger položte na spodní stranu housky, přidejte maso, list salátu, plátek rajčete a dle chuti můžete ochutit majonézou nebo kečupem. Hamburger ihned podávejte.

reklama