Krůtí hamburger s pancettou
Doba přípravy: do 30 minut
Suroviny
750 g | mleté krůtí maso |
1 kus | sušená rajčata, naložená v oleji, okapaná a nasekaná |
2 snítky | čerstvý estragon, nadrobno nasekaný |
1 kus | červená cibule, nadrobno nasekaná |
2 špetky | červená paprika |
1 dávka | mořská sůl |
1 kus | čerstvě namletý barevný pepř |
10 kusů | pancetta nebo slanina |
5 kusů | hamburgerové housky |
1 dávka | zelené nebo červené salátové listy |
2 kusy | rajčata, na plátky nakrájená |
Pusťte se do toho:
1. Do kuchyňského robota dejte krůtí maso, sušená rajčata a estragon
a vše rozmixujte.
2. Směs přendejte do mísy, přidejte najemno nasekanou cibuli, papriku, osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Vytvořte ze směsi 4-5 burgerů
a každý zabalte do dvou plátků pancetty nebo slaniny.
3. Připravte gril na přímý vysoký žár. Burgery grilujte 4-5 minut z každé strany, dokud nebudou propečené.
4. Rozpečte housky. Rozkrojte je na polovinu a dejte na gril, bude jim stačit půl minuty.
5. Hotový burger položte na spodní stranu housky, přidejte maso, list salátu, plátek rajčete a dle chuti můžete ochutit majonézou nebo kečupem. Hamburger ihned podávejte.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací