Selský chléb se zapečenými vejci

V nové kulinární show Rozpal to, šéfe! připravil Zdeněk Pohlreich originální snídani. Opečené krajíce chleba se zapečeným vajíčkem, doplněné krásně křupavou slaninou, uspokojí i velké chlapy :)

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Zdeněk Pohlreich

Selský chléb se zapečenými vejci
Selský chléb se zapečenými vejci

reklama

Suroviny

4 silnější krajícedomácí chléb
4 ksVejce
2 ksjarní cibulka
4 plátkyAnglická slanina
plnotučná hořčice
Sůl
čerstvě namletý pepř

Postup

Uprostřed každého krajíce chleba vykrojíme skleničkou kolečko. Chleby zakápneme olejem a opečeme je v pánvi. Do otvoru vyklepneme vajíčko, osolíme, opepříme a smažíme, dokud nebude bílek tuhý.

Do pánve vložíme i plátky slaniny a pečeme do křupava. Krajíce naservírujeme na talíř, potřeme hořčicí, přidáme křupavou slaninu a zasypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Na své si v novém pořadu Rozpal to, šéfe! přijde každý strávník. Šéf umí na delikatesu povýšit i běžný krajíc chleba. Foto: Marek Dienstl

Na své si v novém pořadu Rozpal to, šéfe! přijde každý strávník. Šéf umí na delikatesu povýšit i běžný krajíc chleba., Foto: Marek Dienstl

reklama