Slepičí polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Polévka byla výborná, ale slepičí maso v ní nebylo, jen chutné knedlíčky z jater domácí slepice, která se vařila tři hodiny.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Ilona Hanáková

Prostřeno! XIII (7) 4.3. polévka
Slepičí polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

reklama

Suroviny

1 ksSlepice
2 ksmrkev
1 ksPetržel
1 ksmalý celer
1 ksCibule
česnek dle chuti
Sůl
nové koření
Na játrové knedlíčky:
slepičí játra
1 ksVejce
polohrubá mouka dle potřeby
1 lžíceSádlo
česnek dle chuti
1/2 ksCibule
Sůl
Pepř

Postup

Slepičí maso, koření a polovinu zeleniny dáme do velkého hrnce, zalejeme studenou vodou a dáme vařitvelmi mírným varem, spíše jen probubláváním, minimálně tři hodiny. Scedíme a do čistého vývaru zavaříme zbytek zeleniny nakrájený na kostičky a játrové knedlíčky. Nudle uvaříme zvlášť a do polévky je přidáváme scezené a propláchnuté. Na závěr přidáme hrstku nakrájené zelené petrželky.


Játrové knedlíčky: játra uškrábeme nožem, přidáme utřený česnek a najemno nakrájenou cibulku, vajíčko, sádlo, sůl a pepř. Dle potřeby zahustíme polohrubou moukou. Těsto zamícháme a dáme odležet do lednice, aby sádlo ztuhlo a knedlíčky se dobře tvarovaly.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!