Špíz více barev, batáty

Méně by možná bylo více, hosté by to asi ocenili více. Když už Petr investoval do kvalitní svíčkové, mohl se jí více věnovat.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Petr Škuta

Prostreno! XIV (1) 16.8. hl ch
Špíz více barev, batáty

Suroviny

300 gkrůtí prsa
300 ghovězí svíčková
ananasový kompot
100 gSlanina
snítky rozmarýnu
citronový tymián
drcený pepř
Sůl
Olivový olej
5 ksbatáty
100 gstrouhaný sýr
3 ksCibule
50 gzázvor
150 gdrcená rajčata
50 gpapričky jalapeňos
Cukr
1 ksZakysaná smetana
Koriandr

reklama

Postup

Plátky masa (cca 50 g) okořeníme a naložíme do bylinek s olejem. Krůtí maso naplníme okapaným ananasem, hovězí slaninou, zavineme a napíchneme na rozmarýnovou větvičku, potřeme olivovým olejem a zabalíme do fresh fólie a necháme v ledničce odležet, před úpravou vyndáme tak, aby maso mělo pokojovou teplotu. Maso připravíme na grilu.

Batáty oloupeme, podélně rozpůlíme a uvaříme na páře, před podáváním posypeme lehce sýrem a dáme zapéct pod gril do trouby.

Mexická salsa: Cibulku nakrájíme nadrobno, orestujeme na olivovém oleji, přidáme zázvor (rozmixovaný), drcená rajčata, jemně nasekané jalapeňos, cukr. Pokud je salsa řídká, přidáme trošku bramborového škrobu, dochutíme a necháme vychladnout, před podáváním přidáme jemně nakrájený koriandr.

reklama