Špíz více barev, batáty
Méně by možná bylo více, hosté by to asi ocenili více. Když už Petr investoval do kvalitní svíčkové, mohl se jí více věnovat.
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
300 g | krůtí prsa |
300 g | hovězí svíčková |
ananasový kompot | |
100 g | Slanina |
snítky rozmarýnu | |
citronový tymián | |
drcený pepř | |
Sůl | |
Olivový olej | |
5 ks | batáty |
100 g | strouhaný sýr |
3 ks | Cibule |
50 g | zázvor |
150 g | drcená rajčata |
50 g | papričky jalapeňos |
Cukr | |
1 ks | Zakysaná smetana |
Koriandr |
Postup
Plátky masa (cca 50 g) okořeníme a naložíme do bylinek s olejem. Krůtí maso naplníme okapaným ananasem, hovězí slaninou, zavineme a napíchneme na rozmarýnovou větvičku, potřeme olivovým olejem a zabalíme do fresh fólie a necháme v ledničce odležet, před úpravou vyndáme tak, aby maso mělo pokojovou teplotu. Maso připravíme na grilu.
Batáty oloupeme, podélně rozpůlíme a uvaříme na páře, před podáváním posypeme lehce sýrem a dáme zapéct pod gril do trouby.
Mexická salsa: Cibulku nakrájíme nadrobno, orestujeme na olivovém oleji, přidáme zázvor (rozmixovaný), drcená rajčata, jemně nasekané jalapeňos, cukr. Pokud je salsa řídká, přidáme trošku bramborového škrobu, dochutíme a necháme vychladnout, před podáváním přidáme jemně nakrájený koriandr.