3 exkluzivní ukázky z pátečního Superšéfa: Líný personál, humus a ignorantství

V plzeňské restauraci čeká Superšéfa Pohlreicha jedna z nejnáročnějších proměn. Pusťte si 3 exkluzivní ukázky v předpremiéře a bude vám jasné proč!
SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (4)
SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (4)

Zdeněk Pohlreich se tentokrát pod maskou vetchého staříčka vydá na oběd do plzeňské Pizzerie & Restaurantu Mikulášská. Interiér vůbec nevypadá špatně, ale lehce vázne obsluha, přesněji její chladný přístup k hostovi.

Roztržitý stařík si objedná z denní nabídky. Splete si ovšem dny a tak si objednává jídlo z předchozího dne. Nikdo v pizzerii už omyl neřeší a rovnou přinášejí jídlo dne. Když se o něj u stolu nikdo nehlásí, zase ho odnesou a následuje dotčený dotaz, v čem mají hosté problém.

Exkluzivní ukázka: Proměna Zdeňka Pohlreicha v dědu

SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (4): Proměna v dědu
SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (4): Proměna v dědu

Pizzerie & Restaurant Mikulášská je rodinný podnik. Syn pana majitele tady pracuje v kuchyni, dcera obsluhuje na place. Tátu evidentně provoz už nebaví a rád by vše nechal na dětech. Ty jsou sice už dopělé, ale nedostudované a lehce nesamostatné. Pro jistotu se pan majitel bokem věnuje úplně jiném byznysu. Z podniku odešla také jeho manželka Albína, která dříve restauraci provozovala.
V Superšéfovi se schyluje k nekompromisním 24 hodinám rodinného dramatu. V kuchyni se dějí věci, které na profesionální plac zkrátka nepatří, a další nepravosti.

Exkluzivní ukázka 2: Ignorantství a humus. Tyto záběry nikdo z personálu vidět nechtěl:

SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (4): Ignorantství a humus
SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (4): Ignorantství a humus

Zdeněk vysvětluje: „Plzeňská proměna byla náročná, protože nikdo vlastně netušil, jak na ni.“ Přesto ale hned zjistil, že mají v restauraci kuchaře, který nezvládne cibulové kroužky, a kritizoval také zvláštní skladbu personálu. „Existuje představa, že když je někdo mladej, bude to dělat lépe než ti starší, ale v kuchyni to tak prostě není.“
Na jídelním lístku Superšéf objeví pizzu se záhadným názvem "paolo".  Že by "pollo"? „Chtějí být světoví, a takhle to dopadá,“ drží se za hlavu Superšéf. Výslovnost italských názvů jídel tahá za uši. „Každý by se měl samozřejmě naučit názvy jídel, která prodává. Tohle je trapný.“

Exkluzivní ukázka 3: Takto vypadá peklo v kuchyni:

SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (4): Peklo v kuchyni
SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (4): Peklo v kuchyni

Důležitým úkolem pořadu Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět je zjistit v naprostém utajení veškeré informace o provozovně a následně se skutečnostmi seznámit i hlavní aktéry. Naučit kuchaře jinému přístupu k vaření. To probíhá pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha v pojízdné kuchyni pořadu. Zdali podnik po tomto restartu přežije, či ne, je otázkou motivace, nadšení a práce každého jednotlivce působícího v provozovně. Celý tým je totiž jen tak silný, jak silný je jeho nejslabší článek.

Sledujte další díl pořadu Superšéf už 28. 2. ve 20.15 na televizi Prima.

reklama