Exkluzivní ukázky: Superšéfa čeká pekelná mise v Chrudimi, menu značky polotovar a nasazení bez efektu

Superšéf Zdeněk Pohlreich zamíří se svým týmem v premiérovém druhém dílu pořadu Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět do Chrudimské hospůdky U Václava. Už teď si pusťte v ukázkách z dílu, jak například přijmou v hospodě pravdu.
SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (2): Hrob gastronomie v Česku
SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (2): Hrob gastronomie v Česku

Chrudimská hospůdka U Václava je cítit už na dálku. Nevábnými výpary z friťáku. Interiér vypadá jak z filmu z 90. let – na stolech žlutavé ubrusy s ostrůvky s tácky, u stropu nefunkční „lapač zápachů“ s nánosem mastné špíny. Neprosperující podnik potřebuje změnit od kuchyně po interiér a přilákat sem lidi nejen na pivo, ale také za dobrým jídlem.

Exkluzivní ukázka: Menu značka polotovar

SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (2): Menu zn. polotovar
SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (2): Menu zn. polotovar

Zdeněk Pohlreich je pro druhou misi maskován za řemeslníka. "Říkejte mi Karel," upřesní parťákům od fochu a jde ochutnávat. Sice s lehkými obavami, ale z menu si objednává smažené tvarůžky. Když zakrojí do bohaté strouhankové krusty, je po strachu. Sýr se nejspíš ztratil někde ve friťáku. "Já myslel, že už se takovýhle žrádlo nedělá," prohlíží si rozpačitě svůj i talíře parťáků.

Exkluzivní ukázka: Co je hrobem české gastronomie?

SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (2): Hrob gastronomie v Česku
SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (2): Hrob gastronomie v Česku

Majitel hospůdky Jakub Čáslavka je zároveň provozovatelem, kuchařem i číšníkem. „Nikdy se nechci stydět za to, že hospoda U Václava je moje,“ říká úvodem o podniku, v němž tráví takřka veškerý svůj čas. Manželka s malou dcerkou jsou pro něho vzácností. Smutné je, že i přes velké nasazení na konci měsíce domů odchází jen s několika stokorunami v kapse.

Když Superšéf ukáže celému týmu hospody U Václava, jak a v čem pracují, nevěří vlastním očím. 

SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (2): Minuty pravdy
SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (2): Minuty pravdy

Hostům U Václava dopřávají štědré porce, které ovšem pan majitel dotuje z vlastní kapsy a kapsy bráchy.

Superšéfovi stačí nahlédnout do ledničky a mrazáků a hned je jasné, že tady chybí nejen správný koncept, ale i základní znalost kuchařského řemesla. Peníze tady utrácejí za nákup zbytečně drahých, zároveň i ne moc zdravých polotovarů. Když se Zdeněk Pohlreich dozví, že si tady neumelou ani maso do burgerů nebo si sami neobalí kuřecí, jen nevěřícně kroutí hlavou.

Poslechněte si, co Zdeňkovi Pohlreichovi utkvělo ve vzpomínkách na natáčení U Václava nejvíce:

SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (2): Zdeněk Pohlreich o hospůdce U Václava
SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (2): Zdeněk Pohlreich o hospůdce U Václava


„V Chrudimi mě nejvíc bavilo, že ze začátku s námi vlastně nikdo nechtěl mluvit a nakonec se to  celkem  podařilo,“ vzpomíná dále Zdeněk Pohlreich na natáčení U Václava.  Nakolik se U Václava podaří změnit myšlení všech účastníků proměny? A jak přijmou pravdu, kterou jim Superšéf ukáže?

Dívejte se na Superšéfa už v pátek ve 20.15 na Primě.

Nebo si pořad Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět přehrajte online na iPrima.cz:

Superšéf vyráží do pekla a zpět už v pátek na Primě!

Ďábelská lest na personál v pořadu Superšéf. Netuší, že už se natáčí naostro!

reklama