Jak vytěžit kuře v kuchyni na maximum. Znáte tyto praktické triky a tipy?

Běžně dostupné chlazené kuře je ideálním příkladem, na kterém nám šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ve výcvikové kuchyni pořadu Superšéf - 24 hodin do pekla a zpět ukázal, jak ho vytěžit do poslední kůžičky!
Pečené kuře je největší klasikou.
Pečené kuře je největší klasikou.

reklama

Z jednoho kuřete, můžete připravit hned několik jídel a navíc, když si ho koupíte chlazené vcelku a sami si ho doma v kuchyni opracujete, podstatně ušetříte.
Jak správně naporcovat kuře od křidýlka po stehýnko a neplýtvat při tom surovinou není žádná alchymie.

Jak na porcování kuřete se podívejte na videu z pořadu Superšéf - 24 hodin do pekla a zpět:

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

SUPERŠÉF 24 HODIN DO PEKLA A ZPĚT (2): kuře, mraky jídel

Základní části kuřete, které dále využijeme jsou:

Jako bonus naučil Superšéf v chrudimské hospodě U Václava kuchaře i několik receptů. Pečená kuřecí křidélka budou chutnat všem. Zkuste si je připravit podle receptu Zdeňka Pohlreicha také.

Pikantní kuřecí křídla s dipem
Pikantní kuřecí křídla s dipem

Pikantní kuřecí křídla se zeleninou a dipem z modrého sýra

Na křídla:
2 kg    kuřecích křídel
6 stroužků česneku
100g  třtinového cukru
350g rajčatového protlaku
3 lžíce dijonské hořčice
2 chilli papričky nakrájené najemno
5 lžic worcesterské omáčky
50g očištěného a nakrájeného zázvoru  na malé kostičky
Sůl
Pepř

Na zeleninu  a dip z modrého sýra :
150g jogurtu
100g modrého sýra
3 lžíce nakrájené pažitky
Citron
Mléko
Sůl
Pepř


Postup:
Do misky dáme všechny suroviny mimo křidýlek a poctivě je promícháme. Přidáme křidýlka a znovu promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou folií a dáme  odstát do lednice na cca 2 hodiny.
Pak křídla naskládáme na pekáč na pečící papír a dáme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme cca 50 minut.

Postup přípravy dipu:
Do misky nastrouháme modrý sýr, přidáme jogurt a pažitku nakrájenou najemno. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. V případě potřeby můžeme dip lehce naředit mlékem. 

reklama

Tento článek najdete v těchto speciálech

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!