Jak vytěžit kuře v kuchyni na maximum. Znáte tyto praktické triky a tipy?

Z jednoho kuřete, můžete připravit hned několik jídel a navíc, když si ho koupíte chlazené vcelku a sami si ho doma v kuchyni opracujete, podstatně ušetříte.
Jak správně naporcovat kuře od křidýlka po stehýnko a neplýtvat při tom surovinou není žádná alchymie.
Jak na porcování kuřete se podívejte na videu z pořadu Superšéf - 24 hodin do pekla a zpět:
Základní části kuřete, které dále využijeme jsou:
Jako bonus naučil Superšéf v chrudimské hospodě U Václava kuchaře i několik receptů. Pečená kuřecí křidélka budou chutnat všem. Zkuste si je připravit podle receptu Zdeňka Pohlreicha také.
Na křídla:
2 kg kuřecích křídel
6 stroužků česneku
100g třtinového cukru
350g rajčatového protlaku
3 lžíce dijonské hořčice
2 chilli papričky nakrájené najemno
5 lžic worcesterské omáčky
50g očištěného a nakrájeného zázvoru na malé kostičky
Sůl
Pepř
Na zeleninu a dip z modrého sýra :
150g jogurtu
100g modrého sýra
3 lžíce nakrájené pažitky
Citron
Mléko
Sůl
Pepř
Postup:
Do misky dáme všechny suroviny mimo křidýlek a poctivě je promícháme. Přidáme křidýlka a znovu promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou folií a dáme odstát do lednice na cca 2 hodiny.
Pak křídla naskládáme na pekáč na pečící papír a dáme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme cca 50 minut.
Postup přípravy dipu:
Do misky nastrouháme modrý sýr, přidáme jogurt a pažitku nakrájenou najemno. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. V případě potřeby můžeme dip lehce naředit mlékem.