Superšéf ukázal salát ze salámu i poctivou gulášovku. Tyhle recepty budou na menu hit!

Přesně taková jídla si hospodská kuchyně zaslouží. Nejsou těžká na přípravu, nestojí majlant a chutnají výtečně. Kdo dostal chuť na nové menu, které šéfkuchař Zdeněk Pohlreich naučil kuchaře v chrudimské hospůdce U Václava, může si z něho připravit doma hned tři pokrmy. Tady jsou rozepsané recepty a celý postup přípravy:
3 recepty od Superšéfa ze 2. dílu.
3 recepty od Superšéfa ze 2. dílu.
achiv FTV Prima

S pořadem Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět jsme byli v chrudimské hospůdce U Václava. Jestli se podnik skutečně podařilo zvednout ze dna, se samozřejmě potvrdí časem. První velké změny jsou však patrné už teď. Tak například vás na dálku nevítají odporné výpary z friťáku, obsluha ví, co chcete, a příjemný interiér září čistotou.

Něco z Chrudimi můžete ochutnat i doma. Tady jsou rozepsané recepty na luxusní hospodskou trojku nenáročných lahůdek, které skvěle sednou nejen k pivním radovánkám!

Chef salát

Salát z měkkého salámu.
Salát z měkkého salámu.

Suroviny:
200 g měkkého salámu Lyoner
100 g eidamu
3 lžíce octa
1 lžíce nakrájené pažitky
3 lžíce oleje
3 nakládané kyselé okurky
sůl
pepř

Postup:
Salám, sýr a kyselé okurky (množství volte podle jejich kyselosti) nakrájíme na slabé nudličky, dáme do misky, dochutíme solí, pepřem, přidáme olej, ocet a nakrájenou pažitku. Můžeme přidat nakrájenou chilli papričku. Promícháme a podáváme s chlebem.

Přesnídávková gulášová polévka

Gulášová polévka.
Autor: achiv FTV Prima Gulášová polévka.

Suroviny:

300 g hovězího masa
150 g cibule
3 lžíce sádla
3 stroužky česneku
1 čajová lžička kmínu
1 lžíce majoránky
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté papriky
1 čajová lžička rajského protlaku
200 g brambor nakrájených na kostičky 1 x 1 cm
1,5 l hovězího vývaru
sůl
pepř

Postup:
Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky nebo nameleme nahrubo, osolíme a opeříme.
Do kastrolu dáme sádlo a přidáme krájenou cibuli. Necháme ji zpěnit a přidáme k ní hořčici a kmín. Opečeme dohněda.

Přidáme maso, které orestujeme společně s česnekem. Nakonec přidáme protlak, zaprášíme moukou, zarestujeme, dochutíme mletou paprikou, necháme zpěnit a zalijeme vývarem. Směs prošleháme metličkou, zavaříme a přiklopíme pokličkou. Pod hrncem zmírníme plamen a necháme vše pomalu vařit. Když je maso skoro měkké, přidáme brambory a uvaříme do měkka.
Hotovou polévku dochutíme majoránkou a v případě potřeby přidáme sůl a pepř. Kdo rád pikantnější, může sladkou papriku nahradit pálivou.


Pikantní kuřecí křídla se zeleninou a dipem z modrého sýra

Pkantní kuřecí křidýlka.
Pkantní kuřecí křidýlka.


Na křídla:
2 kg kuřecích křídel
6 stroužků česneku
100 g třtinového cukru
350 g rajčatového protlaku
3 lžíce dijonské hořčice
2 chilli papričky nakrájené najemno
5 lžic worcesterské omáčky
50 g očištěného a na malé kostičky nakrájeného zázvoru
sůl
pepř

Na zeleninu a dip z modrého sýra :
150 g jogurtu
100 g modrého sýra
3 lžíce nakrájené pažitky
citron
méko
sůl
pepř


Postup:
Do misky dáme všechny suroviny mimo křidýlek a poctivě je promícháme. Přidáme křidýlka a znovu promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou fólií a dáme odstát do lednice na cca 2 hodiny.
Pak křídla naskládáme na pekáč na pečicí papír a dáme do trouby rozehřáté na 180 °C a pečeme cca 50 minut.

Postup přípravy dipu:
Do misky nastrouháme modrý sýr, přidáme jogurt a pažitku nakrájenou najemno. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. V případě potřeby můžeme dip lehce naředit mlékem. 

 

Třetí premiérový díl pořadu Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět uvidíte zase v pátek ve 20.15 na Primě.

reklama