Ze zákulisí TV: Jak vznikaly podzimní identy?

Televizní podzim nabízí divákům nové pořady, ale zároveň jim představuje i tváře s nimi spojené. A od toho tu jsou televizní identy, které vás rychle seznámí s ideou nejen pořadu, ale i televize. Podívejte se na to, jak se takové podzimní identy s našimi hvězdami natáčely.

Podzim znamená pro mnohé premiéru. První den ve škole, první den v práci po vydařené dovolené. Letošní podzim pro televizi Prima představuje úplnou změnu její tváře. Kreativní oddělení Prima Group pod vedením Michala Paciny připravilo kompletní vizuální proměnu televize, která bude pracovat s dynamičtější 3D grafikou, změnou projde soundesign a diváci uvidí nové podzimní identy. To vše už od 30. srpna po Zprávách FTV Prima.

O redesignu a novém koncepčním přístupu ke značce Prima se dozvíte více tady.

Co všechno je Prima?

Podzimní identy vám krátce představí tváře Primy ve spojení s pořady, ve kterých se pravidelně objevují. Pracují právě s novou grafikou a korporátními barvami. "Koncept podzimních identů stojí na otázce, co všechno je a může být Prima. Prima je žít naplno, Prima je být nad věcí, Prima je tomu nasadit korunu. Každý ident je rozdílný, někde najdete více humoru, jinde více vážnosti. Tak, abychom oslovili diváky," říká kreativní ředitel Michal Pacina.

Podzimní identy se natáčely dva dny v jednom ze strahovských filmových ateliérů. A mohli jste v nich potkat například Gabrielu Kratochvílovou, Romana Šebrleho, Terezu Kostkovou, Václava Postráneckého, Zdeňka Pohlreicha, Ivu Kubelkovou, Petru Hřebíčkovou, duo Richard Genzer a Michal Suchánek a celou řadu dalších.

Prima je být v zákulisí natáčení

Před zeleným pozadím se moderátoři a herci proměnovali pod taktovkou talentovaného režiséra Jakuba Sommera v hvězdné tváře Primy. Se zeleným pozadím (často se používá i modré) se pracovalo hlavně z důvodu, že podzimní identy výrazně pracují s grafikou, jež využívá korporátní barvy televize. Práce se zeleným pozadím si od kreativního týmu žádá preciznost a od hrdinů podzimních identů dokonalou práci s výrazy.

Prima je umět sto padesát druhů úsměvů

Petr Vondráček, který moderuje nový zábavný pořad Kdo je kdo?, a herec Martin Kraus si tak před kamerou vyzkoušeli na sto padesát druhů úsměvů (Petr Vondráček nám je i spočítal, podle něj jich bylo přesně sto šedesát osm). A Martin Kraus se nám přiznal, že po natáčení si připadá "vysmátý jako lečo".

Prima je fyzicky to ustát

Některé tváře Primy měly kromě úsměvů o něco náročnější úkoly, které prověřily jejich fyzičku. Taková Tereza Kostková, kterou uvidíte již tuto neděli v novém seriálu Vinaři, si na kolotoč asi ještě dlouho nesedne. Zatímco v podzimním identu ji uvidíte rozesmátou, jak se pět sekund točí dokola a střídá jeden úsměv za druhým, tvrdá realita natáčení vypadala tak, že se Tereza na té židli točila rovnou hodinu. Hvězda Vinařů se tak vysloveně z natáčení odvrávorala, ale pořád s úsměvem!

Petra Hřebíčková, hvězda seriálu Svatby v Benátkách, si zase ověřila, že ani zvedat ruku ve svatebních šatech a ukazovat zásnubní prstýnek není úplně nejlehčí věc na světě, zvlášť v případě, že vaši jemnou ručku kameře ukazujete několik desítek minut. Na fyzično, ale zcela jiným způsobem, vsadila i moderátorka Zpráv a Miss Gabriela Kratochvílová, která nám v identu vzkazuje, že je Prima tomu nasadit korunu. Jak nám prozradila kostýmní výtvarnice Michaela Hořejší Horáčková, královská koruna, kterou uvidíte v identu, je jediná v České republice a je to opravdu koruna pro královnu. Doplňkem vytvořeným speciálně pro podzimní identy se stal i náhrdelník Ivy Kubelkové. Na něm můžete vidět velké přívěsky z písmen značících slovo "TOP" - její pořad TOP STAR magazín.

Některé primácké tváře jako Jan Kraus a Zdeněk Pohlreich ukázaly svoji vážnou tvář, jiní se představili z humorné stránky. Jinak by to u takového dua Richard Genzer a Michal Suchánek snad ani nešlo. Režisér Jakub Sommer vsadil na hru s jejich výškovým rozdílem a prozradil nám, že podle jeho skromného názoru to bude nejzábavnější ident.

To však musíte posoudit sami. Podívejte se na video ze zákulisí natáčení podzimních identů.

Nové identy a kompletně novou tvář televize uvidíte už tuto sobotu!

http://www.iprima.cz/novinky/ze-zakulisi-tv-jak-vznikaly-podzimni-identy

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.