V neděli hraje šéf: symfonii Al dente o těstovinách

Symfonie je cyklický hudební útvar sonátového typu, komponovaný pro velké nástrojové obsazení (symfonický orchestr). V podání Zdeňka Pohlreicha se bude komponovat pro krátké, dlouhé, duté i placaté – těstoviny. Sledujte další díl pořadu Teď vaří šéf! v neděli 26. 10. v 18.00 na Primě.
TVŠ 3 - Obrázek 3
TVŠ 3 - Obrázek 3

reklama

Jeho koncertní síní bude kuchyně a hudebními nástroji hrnce, naběračky a cedníky.

V dalším díle kuchařské školy Teď vaří šéf! ukáže Zdeněk Pohlreich celou škálu receptů, jejichž základem je pasta, tedy těstoviny. „Při výrobě pasty potřebujete tři věci - trpělivost, kvalitní mouku a správné vybavení,“ říká populární šéfkuchař.

Kdyby náhodou někdo nevěděl, co znamená al dente

V otevřené encyklopedii Wikipedia stojí, že al dente je italský termín,Penne s ragout z vepřových žeber. Foto: který se používá k označení těstovin, občas také rýže nebo fazolí, které jsou uvařeny ne zcela do měkka, ale už nejsou tvrdé. Termín "al dente" může také popisovat zeleninu, která je uvařena do poloměkka: při skousnutí jemně křupne, ale už prošla varem. Těstoviny by si měly zachovat pevnost zejména, když jsou součástí zapékaných nebo pečených pokrmů, též "al forno". Termín "al dente" pochází z italštiny a znamená "na skus" nebo "na zub", odkazuje tak na to, že se těstoviny musí kvůli své pevnosti více kousat.

Těstoviny, které jsou uvařeny "al dente", mají nižší glykemický index než těstoviny uvařené do měkka.

Upoutávka na 6. díl Teď vaří šéf!

 

(schneidy)

reklama

Tento článek najdete v těchto speciálech

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!