Fíky, avokáda, ančovičky i chobotničky. Teď vaří šéf! lehce, středomořsky

Sedmá premiérová řada oblíbeného pořadu Teď vaří šéf! jede dál a s ní i šéf ve své kuchyni na statku. Vyzkoušejte další recepty Zdeňka Pohlreicha nebo si rovnou přehrajte celý nedělní díl online na iPrima.cz
SALÁT NICOISE S CHOBOTNIČKAMI
SALÁT NICOISE S CHOBOTNIČKAMI
archiv FTV Prima / Teď vaří šéf!

Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich lehce. Ve třetím premiérovém dílu své kuchařské show ukáže pěkně krok za krokem připravu jídel, s nimiž si vystačíte jeden celý den.

CELÉ EPIZODY POŘADU TEĎ VAŘÍ ŠÉF! SLEDUJTE TAKÉ ONLINE

Co říkáte na sendvič z celozrnného chleba s avokádem a ančovičkou, fíkový tart s ricottou nebo grilovanou loupanou plec s lardem a hráškem? Dobrota!
Svoji spanilou jízdu lehkou kuchyní šéf Pohlreich završí grilovanými chobotničkami a salátem Nicosie (rozepsané recepty najdete níže).
Na závěr se těšte na recept na lahodnou dýňovou polévku.

Podívejte se na televizní upoutávku:

Teď vaří šéf! VII (3) - upoutávka
Teď vaří šéf! VII (3) - upoutávka

 

FÍKOVÝ KOLÁČ S RICOTTOU A HOŘČIČNÝM DRESINKEM

FÍKOVÝ KOLÁČ S RICOTTOU A HOŘČIČNÝM DRESINKEM
Autor: archiv FTV Prima / Teď vaří šéf! FÍKOVÝ KOLÁČ S RICOTTOU A HOŘČIČNÝM DRESINKEM

na těsto:

  • mouka
  • máslo
  • strouhaný parmazán
  • mleté vlašské ořechy

na cibulovou marmeládu:

  • červená cibule
  • cukr
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

na dresink:

  • dijonská hořčice
  • olivový olej
  • žloutek
  • sůl
  • pepř

na dip:

  • ricotta
  • limeta
  • sůl
  • pepř

Postup:

V míse smíchejte mouku, změklé máslo, strouhaný parmazán, mleté ořechy a sůl. Vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte zchladit do lednice.
Mezitím pokrájejte červenou cibuli na větší kousky a orestujte na rozehřátém olivovém oleji spolu s kouskem másla. Přidejte lístky tymiánu, balzamikový ocet, cukr, sůl a pepř. Promíchejte, zakryjte pokličkou a nechte dusit.
Vychladlé těsto vyndejte z lednice, namačkejte a přendejte do formy vytřené máslem a vysypané moukou. Na těsto přendejte cibulovou směs a ozdobte pokrájenými fíky. Vložte do trouby vyhřáté na 175 stupňů a pečte 25 minut.
Mezitím si připravte dresink: v misce smíchejte dijonskou hořčici, sůl, pepř a žloutek. Postupně přilévejte olivový olej a vyšlehejte.
V další misce smíchejte ricottu s limetkovou kůrou a šťávou, solí a pepřem.


SALÁT NICOISE S CHOBOTNIČKAMI

SALÁT NICOISE S CHOBOTNIČKAMI
Autor: archiv FTV Prima / Teď vaří šéf! SALÁT NICOISE S CHOBOTNIČKAMI
  • chobotnice
  • brambory vařené ve slupce
  • mrkev
  • rajče
  • zelené fazolky
  • červená cibule
  • šalotka
  • citron
  • olivový olej
  • ocet
  • česnek
  • petrželka
  • sušené chilli
  • pepř
  • sůl

na dresink:

  • dijonská hořčice
  • sardelková pasta
  • ocet z červeného vína
  • olivový olej
  • rostlinný olej
  • sůl
  • pepř

Postup:

Do vody přidejte sůl a ocet a nechte povařit chobotnice spolu s částí mrkve, cibule a 1 stroužkem česneku.
Do dalšího hrnce dejte vařit 6 křepelčích vajec a ve třetím spařte fazolové lusky.
Mezitím si připravte dresink: v misce smíchejte dijonskou hořčici, ocet, olivový olej, rostlinný olej, sardelkovou pastu, sůl a pepř.
V míse smíchejte brambory vařené ve slupce, spařené lusky, nakrájené rajče, šalotku a petrželku.
Uvařenou chobotnici zakápněte citronem, slijte a orestujte na olivovém oleji spolu se třemi stroužky česneku. Osolte, opepřte a posypte chilli.
Salát zalijte dresinkem a nandejte na talíř spolu s restovanými chobotnicemi a křepelčími vejci.

Nenechte si ujít další premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! zase v neděli v 10.15 na Primě.

reklama