Fíky, avokáda, ančovičky i chobotničky. Teď vaří šéf! lehce, středomořsky

Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich lehce. Ve třetím premiérovém dílu své kuchařské show ukáže pěkně krok za krokem připravu jídel, s nimiž si vystačíte jeden celý den.
CELÉ EPIZODY POŘADU TEĎ VAŘÍ ŠÉF! SLEDUJTE TAKÉ ONLINE
Co říkáte na sendvič z celozrnného chleba s avokádem a ančovičkou, fíkový tart s ricottou nebo grilovanou loupanou plec s lardem a hráškem? Dobrota!
Svoji spanilou jízdu lehkou kuchyní šéf Pohlreich završí grilovanými chobotničkami a salátem Nicosie (rozepsané recepty najdete níže).
Na závěr se těšte na recept na lahodnou dýňovou polévku.
Podívejte se na televizní upoutávku:
FÍKOVÝ KOLÁČ S RICOTTOU A HOŘČIČNÝM DRESINKEM
na těsto:
na cibulovou marmeládu:
na dresink:
na dip:
Postup:
V míse smíchejte mouku, změklé máslo, strouhaný parmazán, mleté ořechy a sůl. Vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte zchladit do lednice.
Mezitím pokrájejte červenou cibuli na větší kousky a orestujte na rozehřátém olivovém oleji spolu s kouskem másla. Přidejte lístky tymiánu, balzamikový ocet, cukr, sůl a pepř. Promíchejte, zakryjte pokličkou a nechte dusit.
Vychladlé těsto vyndejte z lednice, namačkejte a přendejte do formy vytřené máslem a vysypané moukou. Na těsto přendejte cibulovou směs a ozdobte pokrájenými fíky. Vložte do trouby vyhřáté na 175 stupňů a pečte 25 minut.
Mezitím si připravte dresink: v misce smíchejte dijonskou hořčici, sůl, pepř a žloutek. Postupně přilévejte olivový olej a vyšlehejte.
V další misce smíchejte ricottu s limetkovou kůrou a šťávou, solí a pepřem.
SALÁT NICOISE S CHOBOTNIČKAMI
na dresink:
Postup:
Do vody přidejte sůl a ocet a nechte povařit chobotnice spolu s částí mrkve, cibule a 1 stroužkem česneku.
Do dalšího hrnce dejte vařit 6 křepelčích vajec a ve třetím spařte fazolové lusky.
Mezitím si připravte dresink: v misce smíchejte dijonskou hořčici, ocet, olivový olej, rostlinný olej, sardelkovou pastu, sůl a pepř.
V míse smíchejte brambory vařené ve slupce, spařené lusky, nakrájené rajče, šalotku a petrželku.
Uvařenou chobotnici zakápněte citronem, slijte a orestujte na olivovém oleji spolu se třemi stroužky česneku. Osolte, opepřte a posypte chilli.
Salát zalijte dresinkem a nandejte na talíř spolu s restovanými chobotnicemi a křepelčími vejci.
Nenechte si ujít další premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! zase v neděli v 10.15 na Primě.