Lehce až do Vánoc. S další lekcí Teď vaří šéf!

Zdeněk Pohlreich a jeho podzimní lehká menu! Spousta zdravých chutných receptů, po kterých neztloustnete, a přesto vás nasytí.
Při vaření využívá čerstvé suroviny, svěží nápady, jednoduchá příprava - mistrovská kombinace, kterou si rozhodně nenechejte ujít!
Další premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! sledujte zase v neděli v 10.10 na Primě.
Zimní banánové smoothie, plněné portobello zeleninovým ragú, jehněčí navarin, cuketový muffin s čokoládou, polévka z batátů s topinkou s burákovým máslem.
PORTOBELLO PLNĚNÉ FAZOLKAMI, CHŘESTEM A RAJČATY
Postup:
Z hub odstraňte nohy, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřte. Vložte na rozpálenou pánev a orestujte z obou stran.
Vložte do zapékací mísy hlavičkou dolů.
Teď si připravte náplň: ve woku rozehřejte máslo a orestujte na něm nakrájenou šalotku, nasekaný česnek, chřest a nohy z hub. Zakápněte citrónovou šťávu, vmíchejte fazole a nakrájená rajčata. Na závěr přimíchejte bylinky a směsí naplňte houby. Zakápněte olejem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Po 5 minutách vyndejte, nandejte na talíř a posypejte nasekanou pažitkou.
BANÁNOVÝ MUFIN S CUKETOU A ČOKOLÁDOU
Postup:
Misky vymažte kokosovým olejem. Banán nakrájejte na malé kousky a přendejte do misky, zasypejte kypřícím práškem, skořicí, cukrem a moukou. Pak vmíchejte kokosový olej a dvě vejce. Cuketu nastrouhejte a nechte odstát. Pak z ní vymačkejte přebytečnou vodu a vmíchejte do směsi. Na závěr vsypte nasekanou čokoládu, med a zrníčka z poloviny vanilkového lusku.
Zamíchejte, přendejte do zapékacích misek, vložte do trouby předehřáté na 195 stupňů a pečte 15 minut.
Vyndejte, posypejte moučkovým cukrem a podávejte.