Podle rozepsaných receptů Zdeňka Pohlreicha zvládnete tyto láhůdky také!

Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich lehce. A vy můžete každou neděli po desáté dopoledne vařit s ním.
ŠALOTKOVÝ TARTE TATIN
na salát:
na dresing:
Postup:
V hrnci nechte rozehřát máslo a orestujte celé šalotky. Osolte a opepřte. Přidejte trochu tymiánu, hnědý cukr a zalijte kapkou portského vína.
Šalotky vyndejte, pokrájejte na kolečka a nandejte do misek vymazaných máslem. Tekutinu z šalotek nechte ještě chvíli povařit.
Do listového těsta vykrojte kola pomocí misky a těstem přikryjte nakrájené šalotky. Okraje nastrkejte dovnitř. Navrch potřete žloutkem. Vložte na plech a dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte asi 12 minut.
Mezitím si připravte malý salát: v misce promíchejte nasekané bylinky a cherry rajčata. Teď si připravte dresing: smíchejte svařenou tekutinu z šalotek, citrónovou šťávu, rostlinný olej, fenykl, sůl a pepř. Salát zalijte dresingem a promíchejte.
Tarte tatin vyklopte na talíř, ozdobte salátem a zbytkem dresingu.
CUKETOVÉ LASAGNE S KREVETAMI
na salát:
Postup:
Cuketu nakrájejte na kolečka, osolte a opepřte. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cuketu z obou stran. Pak přendejte na papírovou utěrku, aby nasála tuk.
Připravte si náplň: vychlazené krevety očistěte, pokrájejte a vložte do mixéru. Osolte, opepřte, přidejte trochu chilli a smetany. Promixujte. Přendejte do misky, přidejte nasekaný kerblík a promíchejte.
Do zapékací misky kápněte olivový olej, nandejte cukety, pak krevetovou fáš a navrch další vrstvu cuket. Vložte na plech a dejte do trouby. Pečte 10 - 12 minut. Na závěrečné 2 minuty posypejte nastrouhaným sýrem.
Mezitím si připravte salát: na talířek dejte nakrájená rajčata, šalotku a lístky bazalky. Zakápněte olejem, osolte a opepřte. Podávejte spolu s cuketovými lasagnemi.
Nenechte si ujít další premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! zase v neděli v 10.15 na Primě.