Teď vaří šéf Pohlreich a vy můžete podle něho! Jeho recepty jsou online

V neděli odstartovala na Primě sedmá premiérová řada oblíbeného pořadu Teď vaří šéf! Celý díl, ale i recepty z předchozích řad najdete pohromadě v našem archivu na iPrima.cz. Z každého dílu vám nyní přinášime i dva rozepsané recepty. Tady jsou:
Pěna z kozího sýru
Pěna z kozího sýru
archiv FTV Prima / Teď vaří šéf!

reklama

V premiérových dílech sedmé řady kuchařské show Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich nejen vymyslí, ale i ukáže pěkně krok za krokem připravu jídel, s nimiž si vystačíte jeden celý den.

CELÉ EPIZODY POŘADU TEĎ VAŘÍ ŠÉF! JSOU ONLINE

Ochutnejte šéfovu krémovou cibulovou polévku!

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Teď vaří šéf! VII (1): Bílá cibulová polévka s krevetami

Rozepsaný recept:

BÍLÁ CIBULOVÁ POLÉVKA S KREVETAMI

  • 3 větší cibule
  • krevety
  • 2 brambory
  • smetana
  • zeleninový vývar
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

Marináda:

  • olivový olej
  • balzamiko
  • sójová omáčka

Postup:

V hrnci rozehřejte olivový olej a vmíchejte cibuli nakrájenou na větší kousky. Zakryjte poklicí a chvíli poduste. Brambory oloupejte, pokrájejte a přidejte do hrnce spolu se solí a pepřem. Promíchejte.

Krevety vyloupejte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm slupky z krevet. Po chvíli přidejte i celé krevety a orestujte do růžova.

V misce si připravte marinádu – smíchejte olivový olej, balzamiko a sójovou omáčku. Pak krevety vložte do marinády a zakápněte citronovou šťávou.

Do pánve od krevet vlijte zeleninový vývar, nechte spojit a pak přes cedník přilijte do hrnce s polévkou. Zakápněte smetanou a nechte ještě chvíli povařit. Potom rozmixujte, nandejte na talíř a ozdobte krevetami, nasekanou petrželkou a olivovým olejem.

PĚNA Z KOZÍHO SÝRA S RAKYTNÍKOVÝM SIRUPEM

Pěna z kozího sýru
Autor: archiv FTV Prima / Teď vaří šéf! Pěna z kozího sýru

Suroviny:

  • kozí sýr
  • smetana
  • 2 plátky želatiny
  • pomerančová šťáva
  • med
  • citronový tymián

Na omáčku:

  • rakytníkový sirup
  • badyán
  • šafrán
  • vanilkový lusk

Postup:

Kozí sýr vložte do vodní lázně a nechte rozpustit. Ochuťte pomerančovou šťávou, citronovým tymiánem a medem. Na závěr vmíchejte želatinu, kterou jste nechali namočit v misce. Misku nechte chvíli zchladit na ledu a pak smíchejte s vyšlehanou smetanou.
Přelijte do malých misek, vložte do lednice a nechte na několik hodin ztuhnout.
Mezitím si připravte omáčku: do hrnce vlijte rakytníkový sirup, přisypejte mletý badyán, šafrán a pár zrníček vanilky.
Misku s vychladlou pěnou na chvíli ponořte do horké vody, aby šla lépe vyklopit. Přelijte rakytníkovou omáčkou a ozdobte badyánem.

Nenechte si ujít další premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! zase v neděli v 10.10 na Primě.

reklama

reklama