Teď vaří šéf Pohlreich a vy můžete podle něho! Jeho recepty jsou online

V neděli odstartovala na Primě sedmá premiérová řada oblíbeného pořadu Teď vaří šéf! Celý díl, ale i recepty z předchozích řad najdete pohromadě v našem archivu na iPrima.cz. Z každého dílu vám nyní přinášime i dva rozepsané recepty. Tady jsou:
Pěna z kozího sýru
Pěna z kozího sýru
archiv FTV Prima / Teď vaří šéf!

V premiérových dílech sedmé řady kuchařské show Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich nejen vymyslí, ale i ukáže pěkně krok za krokem připravu jídel, s nimiž si vystačíte jeden celý den.

CELÉ EPIZODY POŘADU TEĎ VAŘÍ ŠÉF! JSOU ONLINE

Ochutnejte šéfovu krémovou cibulovou polévku!

Teď vaří šéf! VII (1): Bílá cibulová polévka s krevetami
Teď vaří šéf! VII (1): Bílá cibulová polévka s krevetami

Rozepsaný recept:

BÍLÁ CIBULOVÁ POLÉVKA S KREVETAMI

  • 3 větší cibule
  • krevety
  • 2 brambory
  • smetana
  • zeleninový vývar
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

Marináda:

  • olivový olej
  • balzamiko
  • sójová omáčka

Postup:

V hrnci rozehřejte olivový olej a vmíchejte cibuli nakrájenou na větší kousky. Zakryjte poklicí a chvíli poduste. Brambory oloupejte, pokrájejte a přidejte do hrnce spolu se solí a pepřem. Promíchejte.

Krevety vyloupejte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm slupky z krevet. Po chvíli přidejte i celé krevety a orestujte do růžova.

V misce si připravte marinádu – smíchejte olivový olej, balzamiko a sójovou omáčku. Pak krevety vložte do marinády a zakápněte citronovou šťávou.

Do pánve od krevet vlijte zeleninový vývar, nechte spojit a pak přes cedník přilijte do hrnce s polévkou. Zakápněte smetanou a nechte ještě chvíli povařit. Potom rozmixujte, nandejte na talíř a ozdobte krevetami, nasekanou petrželkou a olivovým olejem.

PĚNA Z KOZÍHO SÝRA S RAKYTNÍKOVÝM SIRUPEM

Pěna z kozího sýru
Autor: archiv FTV Prima / Teď vaří šéf! Pěna z kozího sýru

Suroviny:

  • kozí sýr
  • smetana
  • 2 plátky želatiny
  • pomerančová šťáva
  • med
  • citronový tymián

Na omáčku:

  • rakytníkový sirup
  • badyán
  • šafrán
  • vanilkový lusk

Postup:

Kozí sýr vložte do vodní lázně a nechte rozpustit. Ochuťte pomerančovou šťávou, citronovým tymiánem a medem. Na závěr vmíchejte želatinu, kterou jste nechali namočit v misce. Misku nechte chvíli zchladit na ledu a pak smíchejte s vyšlehanou smetanou.
Přelijte do malých misek, vložte do lednice a nechte na několik hodin ztuhnout.
Mezitím si připravte omáčku: do hrnce vlijte rakytníkový sirup, přisypejte mletý badyán, šafrán a pár zrníček vanilky.
Misku s vychladlou pěnou na chvíli ponořte do horké vody, aby šla lépe vyklopit. Přelijte rakytníkovou omáčkou a ozdobte badyánem.

Nenechte si ujít další premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! zase v neděli v 10.10 na Primě.

reklama