Teď vaří šéf Pohlreich a vy můžete podle něho! Jeho recepty jsou online

V neděli odstartovala na Primě sedmá premiérová řada oblíbeného pořadu Teď vaří šéf! Celý díl, ale i recepty z předchozích řad najdete pohromadě v našem archivu na iPrima.cz. Z každého dílu vám nyní přinášime i dva rozepsané recepty. Tady jsou:

V premiérových dílech sedmé řady kuchařské show Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich nejen vymyslí, ale i ukáže pěkně krok za krokem připravu jídel, s nimiž si vystačíte jeden celý den.

CELÉ EPIZODY POŘADU TEĎ VAŘÍ ŠÉF! JSOU ONLINE

Ochutnejte šéfovu krémovou cibulovou polévku!

Rozepsaný recept:

BÍLÁ CIBULOVÁ POLÉVKA S KREVETAMI

  • 3 větší cibule
  • krevety
  • 2 brambory
  • smetana
  • zeleninový vývar
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

Marináda:

  • olivový olej
  • balzamiko
  • sójová omáčka

Postup:

V hrnci rozehřejte olivový olej a vmíchejte cibuli nakrájenou na větší kousky. Zakryjte poklicí a chvíli poduste. Brambory oloupejte, pokrájejte a přidejte do hrnce spolu se solí a pepřem. Promíchejte.

Krevety vyloupejte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm slupky z krevet. Po chvíli přidejte i celé krevety a orestujte do růžova.

V misce si připravte marinádu – smíchejte olivový olej, balzamiko a sójovou omáčku. Pak krevety vložte do marinády a zakápněte citronovou šťávou.

Do pánve od krevet vlijte zeleninový vývar, nechte spojit a pak přes cedník přilijte do hrnce s polévkou. Zakápněte smetanou a nechte ještě chvíli povařit. Potom rozmixujte, nandejte na talíř a ozdobte krevetami, nasekanou petrželkou a olivovým olejem.

PĚNA Z KOZÍHO SÝRA S RAKYTNÍKOVÝM SIRUPEM

Suroviny:

  • kozí sýr
  • smetana
  • 2 plátky želatiny
  • pomerančová šťáva
  • med
  • citronový tymián

Na omáčku:

  • rakytníkový sirup
  • badyán
  • šafrán
  • vanilkový lusk

Postup:

Kozí sýr vložte do vodní lázně a nechte rozpustit. Ochuťte pomerančovou šťávou, citronovým tymiánem a medem. Na závěr vmíchejte želatinu, kterou jste nechali namočit v misce. Misku nechte chvíli zchladit na ledu a pak smíchejte s vyšlehanou smetanou. Přelijte do malých misek, vložte do lednice a nechte na několik hodin ztuhnout. Mezitím si připravte omáčku: do hrnce vlijte rakytníkový sirup, přisypejte mletý badyán, šafrán a pár zrníček vanilky. Misku s vychladlou pěnou na chvíli ponořte do horké vody, aby šla lépe vyklopit. Přelijte rakytníkovou omáčkou a ozdobte badyánem.

Nenechte si ujít další premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! zase v neděli v 10.10 na Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.