VIDEA Recepty na premiérové masové menu

V 5. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich masové menu. Tentokrát se těšte na pokrmy postavené plně na mase.
Steak s pepřovou krustou a omáčkou z hrubozrnné hořčice
Steak s pepřovou krustou a omáčkou z hrubozrnné hořčice

reklama

V 5. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich masové menu. Tentokrát se těšte na pokrmy postavené plně na mase.

Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY

 

Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.

TELECÍ TERINA S NAKLÁDANOU ZELENINOU

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Telecí terina s nakládanou zeleninou

telecí kýta
vepřový bok
vepřová plec
drůbeží játra
slanina
1 dcl portského vína
1 dcl smetany
brandy
cibule
česnek
tymián
rozmarý
celý zelený pepř v nálevu
sůl
pepř

na zeleninu:
mrkev
celer
šalotka
nakládané
cibulky
okurky
cornichon
ocet

med
cukr
šafrán
pažitka
dijonská hořčice
olivový olej
sůl
pepř

Telecí a vepřové maso nechte přimrznout a nakrájejte na menší kousky. Opepřete, osolte a každé zvlášť promíchejte. K játrům přidejte část nakrájeného telecího masa, tymián a portské víno.

Libové maso umelte dvakrát, tučné maso jen jednou. K libovému masu přilijte trochu smetany a vyšlehejte fáš. K ní přidejte Brandy, namleté tučné maso, směs jater a telecího, kuličky zeleného pepře a směs dušené cibule, česneku a tymiánu. Zpracujte dohromady.

Terinu vystelte slaninou a naplňte směsí a navrch opět přikryjte slaninou. Nahoru přidejte pár snítek čerstvého rozmarýnu, přikryjte alobalem a vložte do pekáče, který vylijte vodou.

Troubu předehřejte na 120 stupňů a pečte 50 - 60 minut. Pak terinu zatěžte a nechte vychladnout.

Mezitím si připravte zeleninu: v pánvi zavařte trochu vody a vložte nakrájenou mrkev, celer a ša-lotku. Osolte, opepřte, přidejte ocet, cukr, šafrán, krájené okurky, cibulky, dijonskou hořčici, med, pažitku a dochuťte kapkou olivového oleje.

Terinu nakrájejte na plátky a nandejte na talíř spolu se zeleninou, kterou ještě zakápněte olivovým olejem. Podávejte s opečeným chlebem.

 

VIETNAMSKÁ POLÉVKA S VEPŘOVÝM BŮČKEM

VIETNAMSKÁ POLÉVKA S VEPŘOVÝM BŮČKEM
VIETNAMSKÁ POLÉVKA S VEPŘOVÝM BŮČKEM

vepřový bok
vývar z vepřových kostí
krevety
3 křepelčí vejce
nudle
sójová omáčka
ústřicová omáčka
bílá ředkev
jarní cibulka
červená cibule
chilli papričky
zázvor
sůl
pepř

Maso osolte a opepřte, zalijte sójovou a ústřicovou omáčkou a nechte 3 - 4 hodiny proležet.

Pak maso nechte okapat a orestujte na pánvi ze všech stran. Na pánev přidejte i krevety a stranou krátce orestujte.

Troubu předehřejte na 140 - 160 stupňů a bůček pečte zhruba hodinu.

Nakrájejte jarní cibulku, chilli papričky, bílou ředkev a zázvor. Vývar nechte povařit. V dalším hrnci uvařte nudle.

Na talíř nandejte vařené nudle, na ně položte cibulku, papričky, ředkev, zázvor, nakrájený bůček, nakrájená vařená vejce, krevety, zalijte vývarem a podávejte.

 

STEAK S PEPŘOVOU KRUSTOU A OMÁČKOU Z HRUBOZRNNÉ HOŘČICE

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Steak s pepřovou krustou s omáčkou z hrubozrnné hořčice

roštěná
masový vývar
brandy
1 dcl smetany
máslo
2 lžíce hrubozrnné hořčice
směs pepře
olej
sůl
pepř

Roštěnou naporcujte. V hmoždíři rozmělněte pepř, nasypte ho na prkýnko a obalte v něm maso. Osolte. Rozehřejte pánev, přilijte olej a steak za stálého otáčení orestujte. Maso sundejte stranou, do pánve kápněte Brandy, přilijte masový vývar, smetanu a 2 lžíce hořčice. Přelijte do kastrůlku, promíchejte a nechte svařit.

Pak kastrůlek odstavte, přidejte trochu másla a nechte rozpustit. Steak posypte kvalitní solí, nandejte na talíř, polijte omáčkou a podávejte. 

 

VEPŘOVÉ LEDVINKY NA PAPRICE

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Vepřové ledvinky na paprice

vepřové ledvinky
vývar
červená paprika
cibule
1 stroužek česneku
smetana mléko
máslo
sušená červená paprika
petrželka
olej
sůl
pepř

Ledvinky nařízněte, odstraňte bílé části a zbytek nakrájejte. Dejte do misky, zalijte mlékem a nechte aspoň 2 - 3 hodiny odležet.

Pak ledvinky propláchněte ve studené vodě, rozložte je na kuchyňský papír, vysušte a opepřte.

Na pánvi rozpusťte máslo a vložte česnek a nahrubo nakrájenou cibuli, pak přisypte sušenou pap-riku a zalijte vývarem. Na závěr zakápněte smetanou.

Na druhé pánvičce rozehřejte olej a vložte ledvinky, které jste na poslední chvíli osolili. Přidejte nakrájenou červenou papriku, kousek másla, promíchejte a přesypte k omáčce. Pak omáčku slijte zpátky do pánve, kde zbyla vypečená šťáva z ledvinek, a nechte spojit. Chvíli povařte a na závěr vsypte i maso, aby se prohřálo. Promíchejte, nasypte čerstvou petrželku a podávejte.

 

TĚSTOVINY S RAGOUT Z TELECÍHO MASA

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Těstoviny s ragú z telecího masa

těstoviny garganelli
telecí hrudí
1 dcl bílého vína '
1 dcl mléka
smetana
loupaná rajčata
mražený hrášek
mrkev
petržel
řapíkatý celer
šalotka
1 stroužek česneku
oregano
bazalka
olivový olej
sůl
pepř

Telecí maso umelte. V hrnci nechte rozehřát olivový olej a připravte si zeleninový základ: do hrnce přisypte nadrobno nakrájenou šalotku, česnek, mrkev, petržel a řapíkatý celer. Orestujte a až zelenina změkne, vložte maso. Osolte a opepřte, přisypte čerstvé oregano, zalijte bílým vínem a vmíchejte loupaná rajčata a trochu mléka. Nechte hodinu povařit, pak přidejte čerstvou bazalku a kapičku smetany. Nakonec přisypte hrášek. Ragů smíchejte s těstovinami a trochou parmezánu. Nandejte na talíř, přisypte ještě strouhaný parmezán a zakápněte olivovým olejem.

 

 

reklama

reklama