VIDEA Recepty na premiérové menu na party pro hodně lidí

V 7. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu, které využijete, jestli se připravujete jako kuchaři na party pro hodně hladových krků.
Lízátka z kuřecích křídel
Lízátka z kuřecích křídel
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
V 6. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu složené z neobvyklých pokrmů. Těšte se na exotické pokrmy a dva dezerty!

Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY

 

Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.

TAGLIATELLE S VEPŘOVÝM MASEM

TAGLIATELLE S VEPŘOVÝM MASEM
Tagliatelle s vepřovým masem

 

tagliatelle
vepřový bůček
3 rajčata
parmezán
konzerva drcených rajčat
hlavička česneku
tymián
rozmarýn
bazalka
olivový olej
sůl
pepř

 

Bůček osolte a opepřete ze všech stran. Vložte do pekáčku, přidejte rozpůlenou hlavičku česneku, tymián, rozmarýn a rajčata nakrájená na čtvrtiny. Pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte doměkka.

Hotový bůček vyndejte z trouby a maso oberte od kostí. Česnek vyloupejte ze slupky, mírně zmáčkněte a vložte na pánev, na které jste nechali rozehřát olivový olej. Přidejte drcená rajčata a směs z pekáčku. Na závěr vmíchejte i obrané maso.

Těstoviny uvařte v osolené vodě a trochu vody pak přidejte k omáčce, aby se hezky spojila.

Potom na pánev vsypte uvařené tagliatelle, spojte, přisypte strouhaný parmezán a podávejte s listy čerstvé bazalky.

 

LÍZÁTKA Z KUŘECÍCH KŘÍDEL

LÍZÁTKA Z KUŘECÍCH KŘÍDEL
Lízátka z kuřecích křídel

 

kuřecí křídla
olivový olej
pažitka

na marinádu:
rajčatový protlak
sójová omáčka
vinný ocet
javorový sirup
tymián
olivový olej
sůl
pepř

 

Kuřecí křídla rozpulte a ponechte jen širší část, kde je víc masa. Tuhle část nařízněte a shrňte po kosti, aby se vytvořila malá bambulka.

Teď si připravte marinádu: v misce promíchejte všechny ingredience, dle potřeby dosolte a dopepřte.

Pekáček pokapejte olivovým olejem a vložte maso, které jste namočili v marinádě. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 10 minut.

Pak nandejte na talíř, polijte omáčkou z pekáčku, posypte čerstvou pažitkou a podávejte.

 

GRILOVANÁ CHOBOTNICE S TAHINI OMÁČKOU

GRILOVANÁ CHOBOTNICE S TAHINI OMÁČKOU
Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou

 

chobotnice
toastový chleba
tahini
vlašské ořechy
citron petrželka
2 chilli papričky
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
pepř

 

Chobotnici naložte do citronové šťávy a olivového oleje a nechte asi 2 hodiny marinovat v lednici. Pak maso pozvolna vařte v osolené vodě asi 20 - 30 minut.

Mezitím si připravte omáčku: toastový chleba rozmixujte, přidejte tahini, nasekané ořechy, citronovou šťávu, sůl, pepř, chilli papričky a petrželku. V případě potřeby nařeďte vodou a spojte.

Chobotnici očistěte, naporcujte, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Na grilovací pánvi nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm maso ze všech stran. Přidejte česnek nakrájený na kolečka, pokapejte olejem, pokrájejte, nandejte na talíř a posypte ještě chilli.

Pánev zalijte trochou vody, vzniklou omáčkou polijte chobotnici a podávejte spolu s tahini omáčkou, kterou jste zakápli olivovým olejem.

 

 

ZAPEČENÉ BRAMBORY NAKYSELO

ZAPEČENÉ BRAMBORY NAKYSELO
Zapečené brambory nakyselo

 

brambory
smetana
zakysaná smetana
6 stroužků česneku
sušená červená paprika
sůl
pepř

 

Do kastrůlku nalijte smetanu, osolte, opepřete a přidejte nasekaný česnek. Pak přisypte červenou papriku, zakysanou smetanu a promíchejte.

Brambory oškrábejte, nakrájejte na drobná kolečka, vysušte a vysypte do pekáčku vymazaného máslem. Zalijte směsí se smetanou a promíchejte tak, aby všechny brambory byly ponořené v omáčce.

Troubu předehřejte na 145 stupňů a nechte péct 40 - 45 minut.

 

HRUŠKOVÝ KOLÁČ 

HRUŠKOVÝ KOLÁČ
Hruškový koláč

 

listové těsto
8 hrušek
4 lžíce cukru muscovado
1 vejce
hrst strouhanky
hrst vlašských ořechů
hruškovice
muškátový oříšek
skořice

Hrušky oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přesypte do mísy a přidejte muscovado, strouhanku, ořechy, skořici, muškátový oříšek, zakápněte hruškovicí a promíchejte.

Listové těsto vyválejte, doprostřed nandejte směs s hruškami, zabalte a potřete rozšlehaným vejcem.

Přendejte na plech, vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte dozlatova.

Upečený závin nakrájejte a podávejte.

Reklama
Reklama