VIDEA Recepty na premiérové menu na party pro hodně lidí

V 7. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu, které využijete, jestli se připravujete jako kuchaři na party pro hodně hladových krků.

V 6. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu složené z neobvyklých pokrmů. Těšte se na exotické pokrmy a dva dezerty!

Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY

Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.

TAGLIATELLE S VEPŘOVÝM MASEM

tagliatelle vepřový bůček 3 rajčata parmezán konzerva drcených rajčat hlavička česneku tymián rozmarýn bazalka olivový olej sůl pepř

Bůček osolte a opepřete ze všech stran. Vložte do pekáčku, přidejte rozpůlenou hlavičku česneku, tymián, rozmarýn a rajčata nakrájená na čtvrtiny. Pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte doměkka.

Hotový bůček vyndejte z trouby a maso oberte od kostí. Česnek vyloupejte ze slupky, mírně zmáčkněte a vložte na pánev, na které jste nechali rozehřát olivový olej. Přidejte drcená rajčata a směs z pekáčku. Na závěr vmíchejte i obrané maso.

Těstoviny uvařte v osolené vodě a trochu vody pak přidejte k omáčce, aby se hezky spojila.

Potom na pánev vsypte uvařené tagliatelle, spojte, přisypte strouhaný parmezán a podávejte s listy čerstvé bazalky.

LÍZÁTKA Z KUŘECÍCH KŘÍDEL

kuřecí křídla olivový olej pažitka na marinádu: rajčatový protlak sójová omáčka vinný ocet javorový sirup tymián olivový olej sůl pepř

Kuřecí křídla rozpulte a ponechte jen širší část, kde je víc masa. Tuhle část nařízněte a shrňte po kosti, aby se vytvořila malá bambulka.

Teď si připravte marinádu: v misce promíchejte všechny ingredience, dle potřeby dosolte a dopepřte.

Pekáček pokapejte olivovým olejem a vložte maso, které jste namočili v marinádě. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 10 minut.

Pak nandejte na talíř, polijte omáčkou z pekáčku, posypte čerstvou pažitkou a podávejte.

GRILOVANÁ CHOBOTNICE S TAHINI OMÁČKOU

chobotnice toastový chleba tahini vlašské ořechy citron petrželka 2 chilli papričky 2 stroužky česneku olivový olej sůl pepř

Chobotnici naložte do citronové šťávy a olivového oleje a nechte asi 2 hodiny marinovat v lednici. Pak maso pozvolna vařte v osolené vodě asi 20 - 30 minut.

Mezitím si připravte omáčku: toastový chleba rozmixujte, přidejte tahini, nasekané ořechy, citronovou šťávu, sůl, pepř, chilli papričky a petrželku. V případě potřeby nařeďte vodou a spojte.

Chobotnici očistěte, naporcujte, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Na grilovací pánvi nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm maso ze všech stran. Přidejte česnek nakrájený na kolečka, pokapejte olejem, pokrájejte, nandejte na talíř a posypte ještě chilli.

Pánev zalijte trochou vody, vzniklou omáčkou polijte chobotnici a podávejte spolu s tahini omáčkou, kterou jste zakápli olivovým olejem.

ZAPEČENÉ BRAMBORY NAKYSELO

brambory smetana zakysaná smetana 6 stroužků česneku sušená červená paprika sůl pepř

Do kastrůlku nalijte smetanu, osolte, opepřete a přidejte nasekaný česnek. Pak přisypte červenou papriku, zakysanou smetanu a promíchejte.

Brambory oškrábejte, nakrájejte na drobná kolečka, vysušte a vysypte do pekáčku vymazaného máslem. Zalijte směsí se smetanou a promíchejte tak, aby všechny brambory byly ponořené v omáčce.

Troubu předehřejte na 145 stupňů a nechte péct 40 - 45 minut.

HRUŠKOVÝ KOLÁČ

listové těsto 8 hrušek 4 lžíce cukru muscovado 1 vejce hrst strouhanky hrst vlašských ořechů hruškovice muškátový oříšek skořice

Hrušky oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přesypte do mísy a přidejte muscovado, strouhanku, ořechy, skořici, muškátový oříšek, zakápněte hruškovicí a promíchejte.

Listové těsto vyválejte, doprostřed nandejte směs s hruškami, zabalte a potřete rozšlehaným vejcem.

Přendejte na plech, vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte dozlatova.

Upečený závin nakrájejte a podávejte.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.