VIDEA Recepty na premiérové menu podle chuti Zdeňka Pohlreicha

Ve 4. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu podle jeho vlastního gusta. Těšte se na pokrmy, které lahodí šéfovým chuťovým pohárkům!
Mušle sv. Jakuba s houbovým ragout
Mušle sv. Jakuba s houbovým ragout

reklama

27. 3. 2016
Ve 4. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu podle jeho vlastního gusta. Těšte se na pokrmy, které lahodí šéfovým chuťovým pohárkům!

 

Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY

 

Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.

 

SVATOJAKUBSKÉ MUŠLE

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Mušle sv. Jakuba s houbovým ragú

svatojakubské mušle
pařížské žampiony
rukola
1/2 šalotky
1/2 stroužku česneku
telecí šťáva
balzamikový ocet
máslo
ořechový olej
olivový olej
petrželka
sůl
pepř

Mušle vyloupejte a očistěte. V kastrůlku rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek.

Přidejte pokrájené žampiony, osolte a opepřete a nechte restovat. Přidejte petrželku, promíchejte a kastrůlek dejte stranou.

Na pánvičce rozehřejte olivový olej a orestujte na něm mušle s trochou másla. Orestované mušle vyndejte stranou a do pánve přidejte telecí šťávu, ořechový olej a kapku balzamikového octa. Nechte spojit.

Na talíř nandejte houby, na ně položte orestované mušle, ozdobte čerstvou rukolou a zalijte šťávou s ořechovým olejem.

 

TĚSTOVINY S CHŘESTEM A PLNĚNÝMI SMRŽI

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Těstoviny s plněnými smrži a chřestem

Těstoviny
zelený chřest
smrže
fáš z kuřecího masa
parmezán
máslo
drůbeží vývar
sůl

Do osolené vody dejte vařit těstoviny. Smrže spařte, zakrojte a naplňte fáší z kuřecího masa, kterou jste si připravili předem: kuřecí maso namelte, přidejte vaječný bílek a trochu smetany a vyšlehejte.

Smrže uvařte v drůbežím vývaru a jakmile vyplavou napovrch, kastrůlek odstavte. Do osolené vody vložte chřest, nechte povařit 3-4 minuty, pak přendejte do ledové vody, aby neztratil barvu, a pokrájejte na třetinky.

Na pánvi nechte rozpustit máslo, orestujte na něm chřest a uvařené smrže. Pak přidejte pár kapek vody z uvařených těstovin a nakonec i těstoviny. Spojte, přisypte nastrouhaný parmezán a podávejte.

 

RYBA SVATÉHO PETRA S CUKETOU A RAJČATOVÝM KONFITEM

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Ryba svatého Petra s cuketou a rajčatovým konfitem

ryba svatého Petra
5 velkých rajčat
cuketa
1 stroužek česneku
tymián
rozmarýn
petrželka
máslo
citronová šťáva
olivový olej
sůl
pepř

Rajčata spařte, oloupejte, rozpulte a zbavte jádřinců. Zbytek vložte na pekáč vyložený pečícím papírem. Osolte a opepřete, ozdobte lístky tymiánu a rozmarýnu, pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby předehřáté na 100 stupňů. Nechte péct asi dvě hodiny.

Mezitím si připravte marinádu: v misce smíchejte olej, petrželku, rozmarýn a nakrájený česnek. Vysušená rajčata přendejte na talíř a pokapejte je marinádou.

Rybu vyfiletujte, očistěte a zbavte kůže. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte rybu z obou stran. Přidejte pár koleček cukety, kterou jste osolili a opepřili. Pak rybu i cuketu vyndejte stranou a k vypečené šťávě přidejte ještě kousek másla a pár kapek citronové šťávy.

Cuketu a rajčata prokládejte na talíř, přidejte upečenou rybu, zalijte šťávou a pokapejte zbytkem marinády.

 

ČOKOLÁDOVÝ DORTÍK

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Čokoládový dortík

50 g hladké mouky
180 g hořké čokolády
65 g moučkového cukru
50 g mandlové moučky
125 g bílků
75 g másla
kypřící prášek
vanilkový lusk
čokoládové kuličky
lesní ovoce na ozdobu

na omáčku:
smetana
moučkový cukr
whisky

V kastrůlku nechte rozehřát máslo a přeceďte ho. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. V dalším kastrůlku ohřejte smetanu, do které přidejte zrníčka z vanilkového lusku. Pak všechny ingredience pomalu smíchejte dohromady. Do mísy nasypte mandlovou moučku, moučkový cukr, kypřící prášek, hladkou mouku a bílky. Pak vmíchejte čokoládovou směs a vytvořte těsto. Formičky vyložte pečícím papírem, vlijte těsto a navrch ozdobte čokoládovými kuličkami.

Troubu rozehřejte na 170 stupňů a pečte 15 minut. Mezitím si připravte omáčku: v míse smíchejte smetanu, moučkový cukr a kapku whisky. Omáčku nandejte na talíř, položte na ni dortík, ozdobte ovocem a na závěr ještě posypte moučkovým cukrem.

 

SORBET Z ČERVENÝCH PAPRIK

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Sorbet z červených paprik

4 zralé červené papriky
jádřince z rajčat
tabasco
želatina
petrželka
bazalka
cukr
voda
olivový olej
sůl
pepř
V kastrůlku si připravte cukrový sirup: smíchejte vodu a cukr 1:1 a přiveďte k varu. Papriky pokapejte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte, dokud slupka nezčerná. Pak upečené papriky vložte do igelitového pytlíku, nechte spařit a sundejte slupky. Nasekejte je, pokapejte tabascem, osolte a rozmixujte.

Potom zalijte stejným množstvím cukrového sirupu. Směs vložte do stroje na zmrzlinu a nechte zmrazit.

Jádřince z rajčat osolte a opepřete a přidejte nasekanou petrželku. Pak vložte želatinu, kterou jste rozpustili ve vodě a zahřáli. Promíchejte, vložte do talíře, navrch dejte lžíci zmrzliny a ozdobte lístky bazalky.

vejce

brambory ratté

cherry rajčata

kachní sádlo

vývar

šafrán

petrželka

olivový olej

sůl

pepř

Zobrazovat v detailu
Použít supersize image
Schovat aktualizováno
Banner zapnutý

reklama

reklama