VIDEA Recepty na premiérové menu s neobvyklými pokrmy

V 6. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu složené z neobvyklých pokrmů. Těšte se na exotické pokrmy a dva dezerty!

V 6. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu složené z neobvyklých pokrmů. Těšte se na exotické pokrmy a dva dezerty!

Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY

Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.

POLÉVKA S TOFU

tofu drůbeží vývar mrkev bílá ředkev brokolice fazolové lusky hráškové lusky čerstvý špenát salát lístky shiso sůl

Mrkev a ředkev nakrájejte na plátky a vložte do osolené vroucí vody, povařte a přeceďte. Brokolici, lusky a špenát krátce povařte a pak rychle zchlaďte, aby zelenina neztratila barvu.

V hrnci ohřejte drůbeží vývar a na pár vteřin v něm ohřejte tofu.

Do misky nandejte nejdříve zeleninu, pak tofu a vše zalijte teplým vývarem. Podávejte.

FLAT BREAD

na těsto: 250 g hladké mouky 20 ml mléka 85 ml teplé vody 4 g sušeného droždí telecí žebra mrkev řepa rukola 1/2 cibule chilli paprička tymián rozmarýn petrželka olivový olej sůl pepř na omáčku: smetana křen sůl pepř

Telecí žebra osolte a opepřete z obou stran. Vložte do pekáčku a přidejte nakrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, kousky chilli papričky a mrkev. Přikryjte alobalem, vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte doměkka.

Celou řepu osolte, opepřete, zakápněte olejem, přidejte tymián a rozmarýn, zabalte do alobalu a vložte do trouby.

Mezitím si připravte těsto: v míse smíchejte mouku, mléko, vodu a droždí, vytvořte těsto, misku zabalte do fólie a nechte vykynout na teplém místě.

Vykynuté těsto vyválejte, přendejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Teď si připravte křenovou omáčku: smetanu lehce vyšlehejte, nastrouhejte do ní křen, osolte, opepřete a promíchejte.

Upečené maso oberte, nakrájejte nadrobno, dosolte a opepřete a přidejte petrželku.

Chleba vyndejte z trouby, potřete omáčkou, nandejte nakrájenou řepu, maso, navrch znovu přidejte trochu omáčky a posypte rukolou pokapanou olivovým olejem.

TURECKÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY

125 g červené čočky 1 lžíce rajského protlaku 1 lžíce hladké mouky 250 ml mléka 2 rajčata 1 ředkvička 1 cibule 2 stroužky česneku sušená chilli paprička petrželka olivový olej sůl pepř

Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte na olivovém oleji. Přidejte pokrájené stroužky česneku, chilli papričku a pak zaprašte trochou mouky. Vmíchejte rajský protlak, červenou čočku a dužinu z rajčat. Promíchejte, zalijte vodou, osolte a opepřete. Nechte povařit asi 15 minut, dokud čočka nebude měkká. Potom mírně promixujte, vlijte trochu mléka a nechte ještě chvíli povařit.

Do misky nasypte kousek nakrájeného rajčete, pokapejte olivovým olejem a osolte. Zalijte polévkou, vložte zbytek rajčat, nakrájenou ředkvičku, petrželku, zakápněte olejem a podávejte.

LÍVANCE ZE ŠPALDOVÉ MOUKY S RAKYTNÍKOVÝM KOMPOTEM

100 g špaldové mouky 50 ml mléka 100 g másla 1 vejce moučkový cukr prášek do pečiva med na omáčku: plody rakytníku cukr med

V kastrůlku ohřejte mléko a nechte v něm rozpustit med. Odstavte a pak přisypte mouku, prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte vejce a spojte. Nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo.

V hrnci smíchejte plody rakytníku s cukrem a trochou medu a nechte prohřát.

Na pánvi rozehřejte máslo a usmažte na něm lívance. Talíř posypte moučkovým cukrem, přendejte na něj lívance a posypte rakytníkovým kompotem. Navrch ještě pocukrujte a podávejte.

ČOKOLÁDOVÝ DORT S CHILLI A MOŘSKOU SOLÍ

200 g hořké čokolády 3 lžíce mandlové mouky 150 g cukru krupice 200 g másla 4 vejce kypřicí prášek moučkový cukr chilli paprička mořská sůl maliny jahody

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu a máslo. V hmoždíři rozmělněte mořskou sůl a čerstvou chilli papričku.

V míse rozšlehejte vejce, pak přidejte mouku, kypřicí prášek, cukr a spojte. Směs vlijte do rozpuštěné čokolády s máslem, pak přidejte sůl a chilli.

Formu vystelte pečicím papírem a vložte na plech. Vlijte těsto, vložte do trouby předehřáté na 165 stupňů a pečte asi 35 minut.

Dort nakrájejte, nandejte na talíř, posypte moučkovým cukrem a ozdobte čerstvými malinami a jahodami.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.