VIDEA Recepty na premiérové menu s neobvyklými pokrmy

V 6. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu složené z neobvyklých pokrmů. Těšte se na exotické pokrmy a dva dezerty!
Polévka s tofu
Polévka s tofu

reklama

V 6. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu složené z neobvyklých pokrmů. Těšte se na exotické pokrmy a dva dezerty!

Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY

 

Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.

POLÉVKA S TOFU

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Polévka s tofu

tofu
drůbeží vývar
mrkev
bílá ředkev
brokolice
fazolové lusky
hráškové lusky
čerstvý špenát
salát
lístky shiso
sůl

Mrkev a ředkev nakrájejte na plátky a vložte do osolené vroucí vody, povařte a přeceďte. Brokolici, lusky a špenát krátce povařte a pak rychle zchlaďte, aby zelenina neztratila barvu.

V hrnci ohřejte drůbeží vývar a na pár vteřin v něm ohřejte tofu.

Do misky nandejte nejdříve zeleninu, pak tofu a vše zalijte teplým vývarem. Podávejte.

  

FLAT BREAD

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Flat bread

na těsto:
250 g hladké mouky
20 ml mléka
85 ml teplé vody
4 g sušeného droždí
telecí žebra
mrkev
řepa
rukola
1/2 cibule
chilli paprička
tymián
rozmarýn
petrželka
olivový olej
sůl
pepř

na omáčku:
smetana
křen
sůl
pepř

Telecí žebra osolte a opepřete z obou stran. Vložte do pekáčku a přidejte nakrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, kousky chilli papričky a mrkev. Přikryjte alobalem, vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte doměkka.

Celou řepu osolte, opepřete, zakápněte olejem, přidejte tymián a rozmarýn, zabalte do alobalu a vložte do trouby.

Mezitím si připravte těsto: v míse smíchejte mouku, mléko, vodu a droždí, vytvořte těsto, misku zabalte do fólie a nechte vykynout na teplém místě.

Vykynuté těsto vyválejte, přendejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Teď si připravte křenovou omáčku: smetanu lehce vyšlehejte, nastrouhejte do ní křen, osolte, opepřete a promíchejte.

Upečené maso oberte, nakrájejte nadrobno, dosolte a opepřete a přidejte petrželku.

Chleba vyndejte z trouby, potřete omáčkou, nandejte nakrájenou řepu, maso, navrch znovu přidejte trochu omáčky a posypte rukolou pokapanou olivovým olejem. 

 

TURECKÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Turecká polévka z červené čočky

125 g červené čočky
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
2 rajčata
1 ředkvička
1 cibule
2 stroužky česneku
sušená chilli paprička
petrželka
olivový olej
sůl
pepř

Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte na olivovém oleji. Přidejte pokrájené stroužky česneku, chilli papričku a pak zaprašte trochou mouky. Vmíchejte rajský protlak, červenou čočku a dužinu z rajčat. Promíchejte, zalijte vodou, osolte a opepřete. Nechte povařit asi 15 minut, dokud čočka nebude měkká. Potom mírně promixujte, vlijte trochu mléka a nechte ještě chvíli povařit.

Do misky nasypte kousek nakrájeného rajčete, pokapejte olivovým olejem a osolte. Zalijte polévkou, vložte zbytek rajčat, nakrájenou ředkvičku, petrželku, zakápněte olejem a podávejte.

 

LÍVANCE ZE ŠPALDOVÉ MOUKY S RAKYTNÍKOVÝM KOMPOTEM

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Lívance ze špaldové mouky s rakytníkovým kompotem

100 g špaldové mouky
50 ml mléka
100 g másla
1 vejce
moučkový cukr
prášek do pečiva
med

na omáčku:
plody rakytníku
cukr
med

V kastrůlku ohřejte mléko a nechte v něm rozpustit med. Odstavte a pak přisypte mouku, prášek do pečiva a promíchejte. Přidejte vejce a spojte. Nakonec vmíchejte rozpuštěné máslo.

V hrnci smíchejte plody rakytníku s cukrem a trochou medu a nechte prohřát.

Na pánvi rozehřejte máslo a usmažte na něm lívance. Talíř posypte moučkovým cukrem, přendejte na něj lívance a posypte rakytníkovým kompotem. Navrch ještě pocukrujte a podávejte.

 

ČOKOLÁDOVÝ DORT S CHILLI A MOŘSKOU SOLÍ

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Čokoládový dort s chilli a mořskou solí

200 g hořké čokolády
3 lžíce mandlové mouky
150 g cukru krupice
200 g másla
4 vejce
kypřicí prášek
moučkový cukr
chilli paprička
mořská sůl
maliny
jahody

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu a máslo. V hmoždíři rozmělněte mořskou sůl a čerstvou chilli papričku.

V míse rozšlehejte vejce, pak přidejte mouku, kypřicí prášek, cukr a spojte. Směs vlijte do rozpuštěné čokolády s máslem, pak přidejte sůl a chilli.

Formu vystelte pečicím papírem a vložte na plech. Vlijte těsto, vložte do trouby předehřáté na 165 stupňů a pečte asi 35 minut.

Dort nakrájejte, nandejte na talíř, posypte moučkovým cukrem a ozdobte čerstvými malinami a jahodami.

reklama

reklama