VIDEA Recepty na šéfovo premiérové jarní menu

Ve 3. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich chutné jarní menu posstavené na čerstvých, jarních surovinách. Tohle chcete nejen na první jarní den!
Jehněčí kýta pečená v solné krustě s mátovou omáčkou
Jehněčí kýta pečená v solné krustě s mátovou omáčkou

reklama

 

Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY

 

Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.

 

 

JARNÍ SALÁT S PAMPELIŠKOU

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Jarní salát s pampeliškou

na salát:
rukola
listy pampelišky
ředkvičky
chleba
česnek
rostlinný olej

na dresing:
šalotka
citronová šťáva
balzamikový ocet
rostlinný
olej
sůl
pepř

Nejdřív si připravte dresing: šalotku nakrájejte nadrobno, přidejte balzamikový ocet, citronovou šťávu, rostlinný olej, osolte a opepřete. Spojte všechny ingredience dohromady a nechte odležet.

V míse smíchejte rukolu, listy pampelišky a ředkvičky nakrájené na kolečka. Na rostlinném oleji orestujte plátky chleba z obou stran.

Salát nandejte do hlubokého talíře, pokapejte dresingem a podávejte s opečeným chlebem potřeným česnekem.

Jarní salát s pampeliškou
Jarní salát s pampeliškou

 

ROLÁDA Z JARNÍHO KUŘÁTKA S ESTRAGONOVOU OMÁČKOU

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou

vykostěné kuře
1 houska slanina
2 bílky
1 dcl smetany
vývar
máslo
kopřivy
1/2 červené cibule
2 snítky tymiánu
estragon
muškátový oříšek
sůl
pepř

na salát:
 cherry rajčata
petrželka
olivový olej
sůl

Nejdřív si připravte nádivku: slaninu a cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi.

V míse smíchejte nakrájenou housku, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a pak přidejte orestovanou slaninu s cibulí.

Vypečenou šťávu z pánve zalijte trochou vody, nechte svařit a přidejte ke směsi.

Polijte smetanou a vmíchejte kopřivy a vyšlehaný sníh z bílků. Všechno spojte.

Vykostěné kuře rozprostřete na prkýnko, osolte a opepřete, naplňte nádivkou, zabalte a přichyťte provázkem. Ještě jednou osolte.

Pokud vám trochu nádivky zbyde, dejte ji péct stranou do vymaštěné zapékací mísy.

Pekáček vymažte máslem, vložte roládu, navrch přidejte ještě trochu másla a snítky tymiánu.

Nechte péct asi půl hodiny v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Mezitím si připravte salát: cherry rajčata nakrájejte, osolte, přidejte nakrájenou petrželku a olivový olej.

Roládu vyndejte z trouby a vypečenou šťávu nechte svařit v hrnci. Trochu tuku odlijte, zbytek polijte vývarem a kapkou smetany a přisypte nakrájený estragon.

Roládu nakrájejte na plátky, položte na talíř, polijte šťávou a podávejte s rajčatovým salátem.

Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou
Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou

JEHNĚČÍ KÝTA V SOLNÉ KRUSTĚ S MÁTOVOU OMÁČKOU 

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Jehněčí kýta pečená v solné krustě s mátovou omáčkou

jehněčí kýta
rané brambory
máslo
2 bílky
2 šalotky
3 stroužky česneku
hrubozrnná mořská sůl
ocet z červeného vína
rozmarýn
máta
pepř
sůl

Z kýty vyndejte stehenní kost. Stroužky česneku rozpulte a maso jím prošpikujte spolu s lístky rozmarýnu. Opepřete a osolte z obou stran.

V míse smíchejte mořskou sůl a vyšlehané bílky s tím, že na kilo soli se vždy používají 3-4 bílky.

Pekáč vystelte papírem na pečení a pokapejte olivovým olejem. Vložte maso a naneste na něj solnou krustu. Troubu předehřejte na 175 stupňů a pečte 40 - 60 minut. Zhruba v polovině pečení vložte do pekáče celé brambory a nechte je upéct.

Upečené brambory vyndejte stranou. Krustu sundejte a maso ještě orestujte na pánvi z obou stran a postupně zalívejte vypečeným tukem. Na závěr přidejte kousek másla a pečené brambory.

Šťávu z pekáče slijte do hrnce a připravte z ní mátovou omáčku: přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, ocet z červeného vína a potom vývar. Nechte povařit. Pak přisypte nahrubo nasekanou mátu.

Jehněčí a brambory vyndejte z pánve a přelijte vypečenou šťávou. Zbytek výpeku z pánve ještě zalijte trochou vývaru a přidejte k mátové omáčce. Hrnec sundejte ze sporáku a přidejte ještě zbytek čerstvé máty.

Jehněčí nakrájejte na plátky, přidejte pečené brambory, které trochu promáčkněte vidličkou,

a podávejte s mátovou omáčkou.

 

MARINOVANÉ JAHODY S KRÉMEM CHANTILY

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Marinované jahody s krémem Chantily

čerstvé jahody
smetana
moučkový cukr
pomerančový likér Cointreau
vanilkový lusk
meduňka

Z jahod odstraňte stopku a překrojte je napůl. Přidejte moučkový cukr, pomerančový likér, lístky meduňky a promíchejte.

Do vychlazené smetany přidejte jadérka z vanilkového lusku a moučkový cukr a vyšlehejte šlehačku.

Jahody nandejte do talíře, ozdobte lžící šlehačky a podávejte.

Marinované jahody s krémem Chantily
Marinované jahody s krémem Chantily

 

 

vejce

brambory ratté

cherry rajčata

kachní sádlo

vývar

šafrán

petrželka

olivový olej

sůl

pepř

reklama

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!