Zdeněk Pohlreich slibuje na závěr sedmé řady Teď vaří šéf! ty největší bomby

Je tady závěrečný díl oblíbené cooking show Teď vaří šéf! VII a s ním ty největší bomby lehké kuchyně Zdeňka Pohlreicha. Nepropásněte ho v neděli v 10.10 na Primě.
Kuřecí polévka
Kuřecí polévka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

V premiérových dílech sedmé řady kuchařské show Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich nejen vymyslí, ale i ukáže pěkně krok za krokem připravu jídel, s nimiž si vystačíte jeden celý den.

Podívejte se v upoutávce na jaké recepty se můžete těšit tentokrát. Dva z nich, rozepsané níže, si můžete připravit už teď v předpremiéře.

Teď vaří šéf! VII (8) - upoutávka
Teď vaří šéf! VII (8) - upoutávka

POHANKOVÉ LÍVANCE S CIBULOVOU MARMELÁDOU

Lívance s marmeládou
Teď vaří šéf! VII (8): Pohankové lívance s cibulovou marmeládou
  • pohanková mouka
  • ovesné vločky
  • podmáslí
  • 1 vejce
  • droždí
  • med
  • citronová kůra
  • pomerančová kůra
  • máslo na smažení
  • čerstvá máta na ozdobu

na marmeládu:

  • 4 červené cibule
  • mražené maliny
  • portské víno
  • med
  • citronová šťáva
  • kokosový olej
  • na jogurt:
  • bílý jogurt
  • citronová šťáva
  • med
     

Postup:

V míse smíchejte podmáslí, vločky, mouku, med, droždí, vejce, pomerančovou a citronovou kůru. Propracujte a nechte asi na 25 minut odležet v teple.

Mezitím si připravte marmeládu: v hrnci rozpusťte kokosový olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou na větší kousky.

Ve vedlejším kastrůlku nechte rozmrazit maliny, pak propasírujte a přidejte k cibuli. Přilijte portské víno, med a citronovou šťávu. Povařte.

Na pánvi rozehřejte máslo a opečte lívance. Nandejte na talíř, namažte cibulovou marmeládou a navrch dejte lžíci jogurtu ochuceného medem a citronovou šťávu. Ozdobte snítkou máty a podávejte.

KUŘECÍ POLÉVKA S RICOTTOVÝMI KNEDLÍČKY

Teď vaří šéf! VII (8): Kuřecí polévka s ricottovými knedlíčky
Teď vaří šéf! VII (8): Kuřecí polévka s ricottovými knedlíčky
  • kuřecí skelety
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • 1/2 petržele
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • citronová šťáva
  • parmazán
  • nové koření
  • celý pepř
  • sůl

na knedlíčky:

  • ricotta
  • špenát
  • žloutek
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

Postup:

Skelety nechte opéct v troubě, pak vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Dejte vařit a přidejte mrkev, řapíkatý celer, petržel, cibuli a česnek. Osolte, vložte celý pepř a nové koření.

Stáhněte teplotu a vařte asi 90 minut.

Mezitím si připravte knedlíčky: plech vystelte pečicím papírem a potřete ho ricottou. Vložte na chvíli do trouby, aby vyschla. Rozmražený špenát vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné vody. Osolte, opepřete, přidejte žloutek a bazalku. Promíchejte. Ricottu vyndejte z trouby, smíchejte se špenátem a vytvořte knedlíčky. Vložte na plech s trochou vody a dejte do trouby nastavené na program vaření v páře. Vařte asi 10 minut. Hotové knedlíčky nandejte na talíř, pokapejte citronovou šťávou a zalijte vývarem. Navrch každého knedlíčku nastrouhejte trochu parmazánu a podávejte.

Závěrečný premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! vysíláme v neděli v 10.10 na Primě

Reklama
Reklama