Zdeněk Pohlreich slibuje na závěr sedmé řady Teď vaří šéf! ty největší bomby

Je tady závěrečný díl oblíbené cooking show Teď vaří šéf! VII a s ním ty největší bomby lehké kuchyně Zdeňka Pohlreicha. Nepropásněte ho v neděli v 10.10 na Primě.

V premiérových dílech sedmé řady kuchařské show Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich nejen vymyslí, ale i ukáže pěkně krok za krokem připravu jídel, s nimiž si vystačíte jeden celý den.

Podívejte se v upoutávce na jaké recepty se můžete těšit tentokrát. Dva z nich, rozepsané níže, si můžete připravit už teď v předpremiéře.

POHANKOVÉ LÍVANCE S CIBULOVOU MARMELÁDOU

  • pohanková mouka
  • ovesné vločky
  • podmáslí
  • 1 vejce
  • droždí
  • med
  • citronová kůra
  • pomerančová kůra
  • máslo na smažení
  • čerstvá máta na ozdobu

na marmeládu:

  • 4 červené cibule
  • mražené maliny
  • portské víno
  • med
  • citronová šťáva
  • kokosový olej
  • na jogurt:
  • bílý jogurt
  • citronová šťáva
  • med

Postup:

V míse smíchejte podmáslí, vločky, mouku, med, droždí, vejce, pomerančovou a citronovou kůru. Propracujte a nechte asi na 25 minut odležet v teple.

Mezitím si připravte marmeládu: v hrnci rozpusťte kokosový olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou na větší kousky.

Ve vedlejším kastrůlku nechte rozmrazit maliny, pak propasírujte a přidejte k cibuli. Přilijte portské víno, med a citronovou šťávu. Povařte.

Na pánvi rozehřejte máslo a opečte lívance. Nandejte na talíř, namažte cibulovou marmeládou a navrch dejte lžíci jogurtu ochuceného medem a citronovou šťávu. Ozdobte snítkou máty a podávejte.

KUŘECÍ POLÉVKA S RICOTTOVÝMI KNEDLÍČKY

  • kuřecí skelety
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • 1/2 petržele
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • citronová šťáva
  • parmazán
  • nové koření
  • celý pepř
  • sůl

na knedlíčky:

  • ricotta
  • špenát
  • žloutek
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

Postup:

Skelety nechte opéct v troubě, pak vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Dejte vařit a přidejte mrkev, řapíkatý celer, petržel, cibuli a česnek. Osolte, vložte celý pepř a nové koření.

Stáhněte teplotu a vařte asi 90 minut.

Mezitím si připravte knedlíčky: plech vystelte pečicím papírem a potřete ho ricottou. Vložte na chvíli do trouby, aby vyschla. Rozmražený špenát vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné vody. Osolte, opepřete, přidejte žloutek a bazalku. Promíchejte. Ricottu vyndejte z trouby, smíchejte se špenátem a vytvořte knedlíčky. Vložte na plech s trochou vody a dejte do trouby nastavené na program vaření v páře. Vařte asi 10 minut. Hotové knedlíčky nandejte na talíř, pokapejte citronovou šťávou a zalijte vývarem. Navrch každého knedlíčku nastrouhejte trochu parmazánu a podávejte.

Závěrečný premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! vysíláme v neděli v 10.10 na Primě

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.