Zkuste pečenou rybu na kajenský způsob nebo salát z papáji podle rozepsaných receptů Zdeňka Pohlreicha

Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich lehce. A vy můžete každou neděli po desáté dopoledne vařit s ním.
SALÁT Z PAPÁJI, ČERVENÉ CIBULE A KORIANDRU
na dresing:
Papáju oloupejte, rozpulte, vydlabejte zrníčka a nakrájejte na nudličky. V misce si připravte dresing: smíchejte rostinný olej, šťávu z limety a sůl.
V míse smíchejte nakrájenou papáju, cherry rajčata a červenou cibuli. Přisypte špetku skořice, čerstvého zázvoru a červené papriky. Zalijte dresingem a vmíchejte nasekaný koriandr.
Nandejte na talíř a podávejte.
PEČENÁ RYBA NA KAJENSKÝ ZPŮSOB SE ZELENINOU
dresing:
Nejdříve si připravte dresing: do mixéru dejte citrónovou kůru a šťávu, olivový olej, kajenský pepř, černý pepř, uzenou papriku, oregano, tymián, dva stroužky česneku a mořskou sůl. Promixujte.
Vykuchanou rybu zbavte žáber a ploutviček, propláchněte ji pod vodou a položte na plech vystlaný pečícím papírem. Dovnitř ryby nasypte sůl a zvenku potřete marinádou z obou stran. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 10 - 12 minut.
Mezitím si připravte přílohu: na rozehřátém oleji orestujte cibuli a nasekaný česnek. Pak přimíchejte papriku, osolte a opepřte. Potom přidejte nakrájenou cuketu, rozmarýn a tymián.
Zalijte bílým vínem a nechte odpařit. Vmíchejte lžíci rajčatového protlaku.
Upečenou rybu vyndejte z trouby, odstraňte kůži a nafiletujte. Nandejte na talíř spolu s restovanou zeleninou, posypte mořskou solí a zakápněte olivovým olejem.
Nenechte si ujít další premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! zase v neděli v 10.15 na Primě.