Zkuste pečenou rybu na kajenský způsob nebo salát z papáji podle rozepsaných receptů Zdeňka Pohlreicha

Sedmá premiérová řada oblíbeného pořadu Teď vaří šéf! jede dál a s ní i šéf ve své kuchyni na statku. Vyzkoušejte další recepty na lehkou kuchyni podle Zdeňka Pohlreicha, nebo si rovnou přehrajte celý nedělní díl online na iPrima.cz

Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich lehce. A vy můžete každou neděli po desáté dopoledne vařit s ním.

SALÁT Z PAPÁJI, ČERVENÉ CIBULE A KORIANDRU

  • Zelená papája
  • 4 cherry rajčata
  • červená cibule
  • čerstvý koriandr
  • čerstvý zázvor
  • skořice
  • sušená červená paprika

na dresing:

  • rostlinný olej
  • limeta
  • mořská sůl

Papáju oloupejte, rozpulte, vydlabejte zrníčka a nakrájejte na nudličky. V misce si připravte dresing: smíchejte rostinný olej, šťávu z limety a sůl.

V míse smíchejte nakrájenou papáju, cherry rajčata a červenou cibuli. Přisypte špetku skořice, čerstvého zázvoru a červené papriky. Zalijte dresingem a vmíchejte nasekaný koriandr.

Nandejte na talíř a podávejte.

PEČENÁ RYBA NA KAJENSKÝ ZPŮSOB SE ZELENINOU

  • pražma královská
  • červená paprika
  • žlutá paprika
  • cuketa
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dcl bílého vína
  • lžíce rajčatového protlaku
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • tymián
  • sůl
  • pepř

dresing:

  • citrón
  • olivový olej
  • oregano
  • tymián
  • kajenský pepř
  • černý pepř
  • uzená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • mořská sůl

Nejdříve si připravte dresing: do mixéru dejte citrónovou kůru a šťávu, olivový olej, kajenský pepř, černý pepř, uzenou papriku, oregano, tymián, dva stroužky česneku a mořskou sůl. Promixujte.

Vykuchanou rybu zbavte žáber a ploutviček, propláchněte ji pod vodou a položte na plech vystlaný pečícím papírem. Dovnitř ryby nasypte sůl a zvenku potřete marinádou z obou stran. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte 10 - 12 minut. Mezitím si připravte přílohu: na rozehřátém oleji orestujte cibuli a nasekaný česnek. Pak přimíchejte papriku, osolte a opepřte. Potom přidejte nakrájenou cuketu, rozmarýn a tymián.

Zalijte bílým vínem a nechte odpařit. Vmíchejte lžíci rajčatového protlaku.

Upečenou rybu vyndejte z trouby, odstraňte kůži a nafiletujte. Nandejte na talíř spolu s restovanou zeleninou, posypte mořskou solí a zakápněte olivovým olejem.

Nenechte si ujít další premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! zase v neděli v 10.15 na Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.