Tiramisu

Chutný moučník podle italského receptu „narušil“ jen rum, který v dezertu Jakubovi chutná více než amaretto.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jakub Michalovský

Prostreno! XIV (9) 11.10. dez
Tiramisu

Suroviny

10 ksdlouhé piškoty
Káva
Kakao
Rum
3 ksVejce
Cukr
Mléko
Mascarpone
Reklama

Postup

Uvaříme si silnou kávu a necháme ji vystydnout. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme sníh a ze žloutků a cukru utřeme krém, přidáme mascarpone a vyšleháme krém, do kterého až nakonec přimícháme sníh. Spojíme. Piškoty si namočíme do kávy. Do formy vkládáme piškoty a střídavě vrstvíme krém, piškoty, krém a nakonec posypeme kakaem a necháme několik hodin ztuhnout v lednici.

Reklama
Reklama