O pořadu Už dost, šéfe!

Nová série pořadu Zdeňka Pohlreicha Už dost, šéfe! zaostřuje na restaurace, které si v původním Ano, šéfe! nevedly zrovna nejlépe. Znovu některé z nich navštíví, aby viděl, nakolik se v nich řídí jeho radami a zdali se jim daří.
Co se změnilo v Bohémě?
Co se změnilo v Bohémě?

reklama

V cyklu Už dost, šéfe! se těšte také na zajímavé lidské osudy. Koho návštěva šéfa posílila? Jak uvidíte, někteří majitelé si otevřeli novou restauraci jinde a dělají stejné chyby. Některé podniky mají nového majitele, v jiných byl zase komplet vyměněn personál. A dojde i na přehodnocení udělených (nebo neudělených) hvězd.

Už dost, šéfe! sledujte každou středu ve 21.45


Zdeněk Pohlreich se také dívá, ovšem ne na sebe, ale na to, kde a jak se vaří

Jídelní lístek Rybářské bašty šéfa dorazil.
Jídelní lístek Rybářské bašty šéfa dorazil.

 

Věříte v dobrou gastronomii v Česku? Misionář Zdeněk ano.

Připomeňme, že novému pořadu předcházela show Ano, šéfe! Během pěti odvysílaných cyklů se stala mimořádně populárním TV formátem, který si získal uznání jak u odborné gastronomické komunity, tak u široké veřejnosti. V rámci České republiky, kde bylo povědomí o gastronomické kultuře v období komunismu přerušeno a potlačeno, plnil formát doslova edukativní roli – kromě názorných příkladů, jak pokrmy připravovat a jak vůbec provozovat restaurační byznys, učil mimo jiné diváka, co má vlastně v restauracích požadovat. V tomto ohledu plnil doslova misionářskou činnost na poli gastronomie.

Lidé v České Republice, na rozdíl od Velké Británie či USA, nejsou tolik zvyklí chodit do restaurací, o to více je zajímá, do jakých restaurací chodit a jaké služby v nich vlastně chtít.

Formát se stal díky své sledovanosti a ohlasu doslova fenoménem. Diskutuje se o něm napříč sociálními skupinami, ukazuje se, že Zdeněk Pohlreich má vliv na změnu stravovacích návyků a na vztah restauratér–host.

Nekonečné internetové diskuse o pořadu Ano, šéfe mají místy až obsedantní charakter, kdy jsou lidé kvůli jídlu nebo Zdeňkovi pomalu schopni „vraždit“. Zdeněk Pohlreich je prostě osobnost, která lidi na jedné straně rozděluje a na druhé spojuje.

Jeho sláva zahraničních podniků se dotýká

Na zátěžový večer nechá šéf připravit „pečenou lambádu“ – jehněčí kolínko se špenátem a knedlíkem.
Na zátěžový večer nechá šéf připravit „pečenou lambádu“ – jehněčí kolínko se špenátem a knedlíkem.

reklama

Tento článek najdete v těchto speciálech

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!