VIDEA: Kde šéf oblékl kožené kalhoty a málem tasil meč? Dnes v Už dost, šéfe!

Interiér první restaurace připomíná středověký hrad, židle jsou středověké, vůkol brnění. I zdejší jídelníček Zdeňka přenese do legend o králi Artušovi. Vítejte v Excaliburu.
Sledujte ve středu večer ve 21.45 Pohlreichův návrat do restaurace Excalibur v Moravské Třebové a do hospůdky Pupplinger Au u Mnichova. Na Primě!
„Jakej byl středověk? Hnusnej, krvavej, na potkání vás někdo propíchl kudlou nebo vám znásilnil manželku...“ Narážel Zdeněk Pohlreich na možná trochu scestnou podobu podniku. V šest večer Excalibur zel prázdnotou a žádné přípravy před večeří tu nefinišovaly.
Dejte si komplet díl Ano, šéfe! v Excaliburu
Šéfova testovací objednávka kuchaře v černých rondonech připomínajících kominíky nepotěšila. Správně tušili, že ani játra s borůvkami Zdeňka nenadchla. „Zdéňo, nejseš žádnej měkkejš!“ povzbuzoval tehdy sám sebe šéf, aby se přinutil ochutnat další blafy české gastronomie „s plátkem šunky a hezky zapečené sejrem“: kečup, sýr a bramboráčky, steak s omáčkou z nějaké hotovky.
Už tak mizerná kuchyně měla tehdy další velký problém. „Nelemtá se tam trošku? Čekáte, až všechno vypijou? Asi byste to neměl trpět,“ nabádal pana Síse šéf, který podobný malér už vycítí na sto honů. Partnerka majitele tvrdila, že nejslabším místem jejího přítele a otce jejich malého chlapečka je vztah k personálu. „Je měkký na lidi a ví o tom,“ posteskla si.
Vzhůru do Bavorska
Tak trochu rozlétaný Roman Schmoll měl rád život a svoji hospodu U Dobráčka (Wirtshaus in der Pupplinger Au) bral jako zábavu. Ač jeho restaurace stojí u přírodní rezervace velice zajímavé pro turisty, ti jen ubývají. Kvůli majiteli, nebo vinou krize?
Jak si vedli "U Dobráčka" v Ano, šéfe! najdete v celé dílu dole
Roman Schmoll, bodrý svérázný chlapík, na své cestě životem zanechal několik žen a čtyři děti. Páté má s teprve čtyřiadvacetiletou Němkou, i proto by byl rád, kdyby mu jeho restaurace fungovala lépe a více vynášela.
Při natáčení Ano, šéfe! Ukázal, že má rád společnost, pije se štamgasty po zavírací době. Během práce pak denně vypil zhruba dvě lahvinky vína.
Majitel tehdy vařil i obsluhoval, v podniku vládl chaos. Chodila tam česká komunita z okolí na různé národní akce a zabijačky, ale také stálí hosté na slevové kupony z novin, zejména na levného pangase. Roman sám v sobě ale problém neviděl.
Pokračování místy bizarního, ale i hluboce lidského příběhu uvidíte ve středu večer ve 21.15 na Primě.