VIDEA Připomeňte si další dva podniky, v nichž šéfovi říkali Ano

Ale abyste měli s čím srovnávat, připomeňte si, jak tam šéf řádil před dvěma lety. Proto jsme oprášili náš archív a našli videa, na kterých si můžete dát opáčko:
Na prvním videu si můžete oživit, jak „fungovala“ lesní restaurace Pintovka v Táboře zhruba před dvěma lety.
"Umělecký dojem za jedničku, ale povinná jízda špatně." Alespoň tak tamní prostředí ohodnotil šéf po ochutnávce pstruha, který byl samé sádlo, a po mizerné mexické tortille, která nemá v táborské lesní restauraci co dělat. Zejména když stojí stejně jako výborná svíčková s karlovarským knedlíkem.
Kompletní díl Ano, šéfe! z Pintovky
Úhledná restaurace nemá moc reprezentativní zázemí. Zdeněk Pohlreich jí zhodnotil takto: Tekoucí friťák „pamatuje Švédy na mostě“, lednice „socík“, o pořádku a hygieně v kuchyni také škoda mluvit.
Porce jídla nebyly v Pintovce ke snědení, kuchař byl opravdu přející, zato účetní bilance frustrující. Restaurace nevydělávala, i když do ní lidé chodili. Dnes už bývalí majitelé Vandasovi nejsou z oboru, paní vystudovala přírodovědeckou fakultu, tehdy osmatřicetiletý majitel pracoval většinu života jako grafik a DTP operátor v bratrově reklamní agentuře. Přesto před zhruba čtyřmi lety začali provozovat tuto restauraci, kde měli kdysi svatební hostinu.
Tady zavzpomínejte na penzion U Zběhlíka:
Pan Kuře si z finančních důvodů nemohl dovolit personál, proto v kuchyni vařil s manželkou sám – on vyučený nástrojař, ona prodavačka. V restauraci pracovala i dcera Kristýna, která má odborné vzdělání a ne se vším, jak to otec dělá, souhlasila.
Síly se tříštily. Moc pěkný lokál, pracovitá rodina. Proč se jim tedy nedařilo? Za prvé poradil šéf majitelům penzionu zvednout ceny, protože „host nemůže být šťastnej na úkor tvejch peněz“. „Ciťáka“ Kuřete, který už uvažoval o prodeji podniku, nakonec ZP i rozplakal.
Za hlavní problém označil Zdeněk Pohlreich organizaci práce v kuchyni. Už objednávka čtyřčlenné rodiny v lokále kuchyni vykolejila. Kdyby se jim při jeho první návštěvě U Zběhlíka splnil sen a restaurace by byla plná, tak to nezvládnou.
Tolik stručně z minulosti těchto dvou podniků.
Nakolik se situace v Pintovce nebo U Zběhlíka změnila, sledujte ve středu večer ve 21.45 v pořadu Už dost, šéfe!
Po všem ze světa kvalitní gastronomie můžete pátrat na webu Prima FRESH