VIDEA: Připomeňte si návštěvy buditele českých restaurací – v Kuželně a v Letem světem

Ve středu večer můžete porovnat situaci v obou lokálech před a po. „Je 12.25 a v restauraci ani noha,“ nezdálo se například Zdeňkovi Pohlreichovi v restauraci Letem světem. Opouštěl ji se slovy: „Na jídelním lístku zůstalo moc cingrlátek a moc krávovin.“
Už dost, šéfe! - 3. díl - Obrázek 1
Už dost, šéfe! - 3. díl - Obrázek 1

reklama

K nejsilnějším momentům z návštěvy v podniku Letem světem patřil zátěžový večer. V průběhu něho ocenil Zdeněk Pohlreich disciplínu personálu, který se „oblékl do indických hacafraků, ale v kuchyni to asi tak hladce nepůjde. Strašně moc věcí se tady dělá na efekt a v důsledku je to možná i drahý“. Jak dopadají návštěvy šéfa v pořadu Už dost, šéfe! si připomeňte ve speciálu Už dost, šéfe!

Vyšlo tam také najevo, že je nutné zkrátit a zpřehlednit jídelní lístek a zamyslet se nad cenou a výtěžností surovin. „Pokud nezdražíte, tak vám brzy někdo vypne vzduchotechniku. Kuchař, ať už z Brna nebo odkudkoliv, musí být schopen restauraci vydělat peníze,“ hřímal v čisté a komfortní kuchyni šéf a trochu si při tom utahoval z kuchaře – Brňáka.

Další díl z nové série návratů do podniků, jež znáte z pořadu Ano, šéfe!, společně s oblíbeným šéfkuchařem a moderátorem Zdeňkem Pohlreichem sledujte ve středu večer ve 21.30 na Primě.

Dlouhé čekání na pokrmy ve "Světě" tehdy rozplakalo malého chlapce. Mexický host si zase stěžoval, že „takhle slepené quacamole by Mexičan nikdy nejedl“.

Zdeněk majitelům radil, aby se na večeře soustředili a rezignovali na polední byznys. Lidi si v poledne najdou levnější varianty. Jako paní starostka, která chodí do pizzerie, nebo úředník, který si objednává „organizovanou vraždu“. „Necpěte se tam, kde vařej fazole s buřtem, protože tam je v tuhle chvíli těžce přeplněno,“ nabádal Pohlreich.

Celý díl najdete dole:


 

Ve 3. dílu Už dost, šéfe! vás čeká i návrat do restaurace Kuželna v Hazlově. Takhle to v roce 2011 vypadalo tam. Připomeňte si celý díl.


 

Kuželna se nachází v nezatížené Hazlovské pahorkatině v Ašském výběžku. V okolí se rozprostírá romantické osmnáctijamkové golfové hřiště, kam to mají Němci, co by kamenem dohodil. Ani sportovci, ani návštěvníci nedalekých Františkových Lázní či cyklisté a výletníci to tady v tomto podniku nevytrhnou – všichni chodí na pivo ke konkurenci. Stěžují si na personál Kuželny.

Majitelka Kuželny v Hazlově Miroslava v Ano, šéfe! doufala, že podřízené umravní šéf, sama je nedůsledná. I když vlastní restauraci už sedm let, nezavřela ji už dávno jen proto, že ztráty financuje její manžel z fungující tiskárny....

Jak to v Hazlově dopadlo po vizitě Zdeňka Pohlreicha, uvidíte ve středu v Už dost, šéfe!

reklama

Tento článek najdete v těchto speciálech

reklama