BONUS Polévka navíc: Jarní zeleninová minestrone

Pro minestrone existuje nepřeberné množství receptů, které vznikly v nejrůznějších koutech Itálie. Nicméně její podstatou je mix různé zeleniny, která se liší podle regionu a ročních období. Všechny minestrone mají však něco společného. V té pravé musí stát lžíce!
VJŠ (2) recepty - Jarní minestrone
VJŠ (2) recepty - Jarní minestrone

reklama

K tématu o polévkách šéf přidává ještě bonus v podobě minetrone. I v tomto receptu využijete kvalitní světlý kuřecí vývar. Specialitou jsou pak knedlíčky z kuřecích prsou. Naučte se je.

 

Jarní minestrone

Na přípravu budete potřebovat:

Pro 4-6 osob

1 l kuřecího vývaru   

 

Odvysílané díly pořadu Vařte jako šéf! najdete ZDE

1 polévkovou lžíci extra panenského olivového oleje

2 nadrcené stroužky česneku

1 svazek nasekané jarní cibulky

100 g čerstvého hrášku

100 g zelených fazolových lusků

100 g nakrájeného zeleného chřestu

50 g nakrájené kapusty

1 polévkovou lžíci nasekaných lístků hladkolisté petržele

1 polévkovou lžíci nakrájené pažitky

50 g uvařených polévkových nudlí

sůl a čerstvě namletý černý pepř

parmezán

 

Na kuřecí knedlíčky:

2 kuřecí prsní řízky nakrájené na malé kousky

1 vejce

75 g strouhanky

20 g strouhaného parmazánu

2 utřené stroužky česneku

1 polévkovou lžíci nasekaných lístků hladkolisté petrželky

sůl a čerstvě namletý černý pepř

2 polévkové lžíce olivového oleje na smažení

 

VJŠ (2)  - S knedlíčkem na pánev
VJŠ (2) - S knedlíčkem na pánev

 

Postup:

V misce kuchyňského robota rozmixujte kuřecí maso, parmezán, vejce, petržel a česnek do hladké směsi.

Přidejte strouhanku, sůl a pepř a znovu promixujte. Ze směsi vytvořte malé kuličky a uložte je na 10 minut odpočívat do lednice.

 

V pánvi zahřejte olivový olej a osmažte na něm kuřecí knedlíčky dozlatova.

 

Hotové knedlíčky uložte na talíř vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou.

 

Nyní se pusťte do přípravy polévky. V hrnci na troše olivového oleje orestujte jarní cibulku spolu s česnekem doměkka, pak přidejte kuřecí vývar. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte zlehka probublávat.

 

Vložte do polévky zelené fazolky a pokračujte ve vaření dalších 4-5 minut. Nyní vložte do polévky kuřecí knedlíčky, kapustu, chřest, hrášek a nechte zlehka provařit ještě pár minut.

 

Ochutnejte a dle potřeby dochuťte solí a pepřem. Nakonec do polévky vložte nasekané bylinky a uvařené nudle.

 

Polévku servírujte posypanou strouhaným parmezánem.

 

VJŠ (2) recepty - Jarní minestrone
VJŠ (2) recepty - Jarní minestrone

reklama

Tento článek najdete v těchto speciálech

reklama