BONUS To nejlepší z Pohlreicha: roštěnec – rib eye steaky

Kde je hledat? Kousek za krkem skotu. Vysoký roštěnec je jemné, tukem prorostlé maso z přední čtvrtě. Nachází se před osmým žebrem. Tato část je prorostlejší, a proto také hodně šťavnatá. Vysoký roštěnec je po svíčkové nejměkčí částí hovězího. Rib eye steaky se vykrajují z jeho střední části.
Kus správně ogrilovaného masa je lepší než běžný vuřt, co říkáte?
Kus správně ogrilovaného masa je lepší než běžný vuřt, co říkáte?

reklama

Inspirujte se i přípravou dokonalé omáčky k masu s dijonskou hořčicí a marinovanými mrkvemi.

Co chystá šéf na další týden?

Po inspiraci plné receptů na přípravu masa na grilu se těšte na odlehčení. V šestém díle pořadu Vařte jako šéf! se budou chystat pouze lehká, osvěžující a zdravá jídla. Šéf nás naučí nevšední saláty, z nichž některé určitě neodmítnou ani „masožrouti“.

Vše o pořadu Vařte jako šéf! najdete ZDE

Příště bude šéf nalehko. Koukejte se ve čtvrtek ve 21.40 na Prima family

 

Díly pořadu Vařte jako šéf!, které jste nestihli v televizi, si můžete putit na Prima PLAY

 

Steak jako sloní ucho? To je rib eye.


Steak korunují marinované mrkve a pikantní omáčka
Steak korunují marinované mrkve a pikantní omáčka

 

Více inspirace do kuchyně a na stůl najdete na webu Prima FRESH

reklama

Tento článek najdete v těchto speciálech

reklama