BONUS Vařte jako šéf! končí. Pečená řepa je věčná

V celkem šesti lekcích školy vaření Zdeňka Pohlreicha jsme se mohli naučit něco víc o přípravě receptů z vajec, polévek, masa, jak ještě lépe grilovat či připravovat lehké a zdravé moderní pokrmy. Okoukejte navíc ještě hit poslední doby, pečenou červenou řepu s kozím sýrem a ořechy.
Nebojte se  kombinovat chutě, syrovou i tepelně upravenou zeleninu
Nebojte se kombinovat chutě, syrovou i tepelně upravenou zeleninu

reklama

Pečení umocňuje chuť a vůni zeleniny, která navíc získá lahodnou kůrčičku. K pečení se hodí zejména zelenina se silnou slupkou.

Není vyloučeno, že šéf se brzy do své třídy s vařiči vrátí. Šéf přece nikdy nespí! Sledujte novinky na webu Vařte jako šéf! ZDE

Komplet videoreceptů a zajímavostí z pořadu Vařte jako šéf! najdete ZDE

 

 

 

 

Pečená červená řepa na salátu s kozím sýrem a ořechy


Na přípravu budete potřebovat:

Pro 4 osoby

16 bulv řepy, každá o velikosti golfového míčku

extra panenský olivový olej

malou hrst vlašských ořechů

červený vinný ocet

6 polévkových lžic čerstvého kozího sýra

1 hlávku salátu radicchio

několik snítek hladkolisté petrželky

sůl a čerstvě namletý barevný pepř

 

Na zálivku:

6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje

2 lžičky dijonské hořčice

2 polévkové lžíce vinného octa nebo šťáva z 1/2 citronu

špetku soli

lžičku cukru

 

Všechny díly pořadu Vařte jako šéf můžete vidět na Prima PLAY ZDE

 

Nebojte se  kombinovat chutě, syrovou i tepelně upravenou zeleninu
Nebojte se kombinovat chutě, syrovou i tepelně upravenou zeleninu

 

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C.

Řepy naskládejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vložte pekáč do předehřáté trouby a pečte přibližně 30 minut, dokud nepůjde řepa nožem lehce rozkrojit. Jakmile je hotová, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout.

Jednotlivé bulvy řepy rozkrojte na poloviny (záleží na vás, jestli ji oloupete nebo necháte se slupkou) a každou pokapejte olivovým olejem a lžící červeného vinného octa.

Zálivku na salát připravíte jednoduše. V misce nebo ještě lépe v malé skleničce s uzávěrem důkladně promíchejte všechny suroviny.

Radicchio salát natrhejte na kousky a přelijte zálivkou. Naservírujte salát na talíře, na něj rozložte plátky upečené řepy a navrch dejte vlašské ořechy. Nakonec na talíře rozdělte čerstvý kozí sýr a natrhané lístky hladkolisté petrželky. Ihned podávejte.

 

Chutě složil, recepty sepsal. Zdeněk Pohlreich.
Chutě složil, recepty sepsal. Zdeněk Pohlreich.

 

Navštivte také nový web o vaření a gastronomii Prima FRESH

reklama

Tento článek najdete v těchto speciálech

reklama