BONUS z 1. dílu: Větší než obvykle? Šéf to zvládne

Jak pod skořápku pštrosího vejce? Takové vajíčko vydá až za 25 slepičích. Jak by také ne, když ho snáší největší žijící pták na světě, kterým pštros je. Natvrdo se vaří cca hodinu, váží 750–1600 gramů a je největší známou současnou buňkou na světě – a chutná skvěle.
VJŠ (1) pštrosí vejce -
VJŠ (1) pštrosí vejce -

reklama

V přírodě jsou pro takové pštrosí vejce v hnízdě hlavními nepřáteli hyeny, šakali či supi. V Česku se pod pevnou skořápku dobývá například Zdeněk Pohlreich. Sledujte na videu jak.

 

Kompletní 1. díl pořadu Vařte jako šéf! si pusťte na Prima Play  ZDE

 

 

 

 

Na tuhle skořápku se musí mistrovsky a hlavně tvrdě:

 

VJŠ (1) pštrosí vejce - Kudy pod skořápku
VJŠ (1) pštrosí vejce - Kudy pod skořápku

reklama

Tento článek najdete v těchto speciálech

reklama