TIPY A TRIKY: Jak na vejce. Vařte jako šéf!

V prvním díle nového kulinárního pořadu se zaměřte na triky a tipy, které vás inspirují v dobývání světa pravých kuchařů. Budou se připravovat míchaná vejce po francouzsku, omeleta s chorizem a ztracená vejce.
Dobré rady přímo od šéfa:
Míchaná vejce na francouzský způsob: Zdánlivě nejjednodušší teplé jídlo skrývá spoustu záludností. Většina lidí míchaná vejce přesuší. Jako žák Kuba: „Vaření vajec se ukázalo jako velká věda.“ Tereza: „Lidé ani pořádně nevědí, jak mají dobrá míchaná vejce vypadat.“
Jak se tomu vyhnout? Změnit technologii výroby. Šéf vejce umíchá na másle nad vodní lázní. Při šlehání metlou se do vajec dostává stále víc vzduchu, čímž získají lehkost. A nakonec hodně pažitky: „Taková ranní symfonie vytáhne z postele každého,“ holedbá se šéf. Opravdu je to taková bomba? „Jemný, krémový, není co dodat,“ dosvědčí trio kuchtíků.
Více o novém pořadu Vařte jako šéf! ZDE
Ještě větším oříškem než vláčná míchaná vejce bývá omeleta. V té naší nechybějí uvařené brambory, cibule a aromatické voňavé chorizo, které jde ideálně dohromady s ostrostí citronové šťávy a svěžestí zelené petržele. Šéf také poradí, jak omeletu nandat na talíř.
Uvařené ztracené vejce zase nechte zchladit ve studené vodě. Šéf ušlehá základní dresink na míchaný salát s avokádem, který pak korunuje ztraceným vejcem a těsně před podáváním natrhne. Kromě estetického dojmu žloutek dodá salátu i další chuťový vjem.
V příštím díle Vařte jako šéf! se připravte na polévky. Sledujte opět ve čtvrtek Prima family ve 21.30