Utekly vám šéfovy polévky? Dejte si je na Prima PLAY

„Bez čeho se žádný kuchař neobejde, je světlý a tmavý drůbeží vývar,“ uvedl Zdeněk Pohlreich druhou lekci školy vaření a vrhl se s nožem na chlazené kuře. Aby bylo z čeho kuřecí vývar připravit, naučil své učně brojlera naporcovat a přemýšlet, na co všechno lze jeho skelet využít.
Celý 2. díl najdete na Prima PLAY
Recepty z pořadu Vařte jako šéf!, kuchyňské tipy a triky i další zajímavosti ze školy vaření Zdeňka Pohlreicha naleznete ZDE
„Kolem vývarů se toho v poslední době hodně namluvilo, jednoduchý princip je ale ten, že i ten sebehorší vývar je lepší než ta nejlepší voda,“ konstatoval šéf k základu polévek, omáček či rizot.
Sám poctivý kuřecí vývar dále využil k vaření české kulajdy v luxusním provedení.
Zkuste si také brokolicový krém, jehož krémovost šéf podtrhl přidáním krémového sýru. Zlatým hřebem 2. dílu Vařte jako šéf! byla královna mezi polévkami – consommé z hovězí oháňky.
Nenechte si ujít další premiérový díl pořadu Vařte jako šéf! ve čtvrtek ve 21.30 na Prima family. Do třetice se budeme učit studené i teplé omáčky.
Více na téma polévky najdete také na novém webu Prima FRESH