Vařte jako šéf: Čtvrtek v omáčkovém opojení

Jednou provždy zapomeňte na UHO – univerzální hnědou omáčku ze staré školní kuchyně a poznejte chuť těch skutečných, připravených podle receptů zkušených kuchařů. Osvojte si ve třetím díle školy vaření Zdeňka Pohlreicha základní principy a techniky přípravy několika z těch nej omáček.
Vařte jako šéf (3). Omáčky - kuchařské státnice
Vařte jako šéf (3). Omáčky - kuchařské státnice

reklama

Ve 3. díle Vařte jako šéf!, který se vysílá ve čtvrtek ve 21.30 na Prima family, se naučíte bleskurychle vyšlehat domácí tatarku nebo uvařit jednu z nejpopulárnějších omáček vůbec, slavnou holandskou.

Dále proniknete do tajů tvorby bešamelu, skvělého základu například pro italské lasagne. Ve čtvrtek šéf představí i velouté, bílou krémovou ze světlé jíšky, vývaru a zjemněnou žloutky a smetanou, kterou lze upravit na sto různých způsobů. Do své velouté Zdeněk s učni použije žampiony.

Osvěžující a lahodnou bude i rajčatová omáčka, připravená z propasírovaných rajčat.

Vše o pořadu Vařte jako šéf! Najdete ZDE

Další inspirace do kuchyně najdete na novém webu Prima FRESH

Prima FRESH přináší samé štavnaté novinky
Prima FRESH přináší samé štavnaté novinky

reklama

Tento článek najdete v těchto speciálech

reklama