"Jsem Zdeněk Pohlreich!" Tady je úplně 1. díl show Ano, šéfe!, která z něj udělala legendu

Zdeněk Pohlreich je pro většinu národa jednoduše Šéf a i když to sám o sobě nerad slyší, za takřka deset let natáčení pořadu Ano, šéfe! se stal veřejně uznávanou celebritou. Jak se za ta léta Prima šéfování změnil? Pusťte si historicky první díl oblíbené kuchařské show Ano, šéfe! hned níže a posuďte.
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
archiv FTV Prima
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

„Jsem Zdeněk Pohlreich. Jsem šéfkuchař a zároveň šéf Café Imperial. I když máme práce víc než dost, přesto mě baví zkoušet v branži stále něco novýho. Třeba pomoct kolegům, jejichž restaurace kvůli pár stupidním chybám bojujou o přežití.“ Takto se šéf představil národu v prvním dílu nové show Ano, šéfe! v roce 2009.

Přehrajte si slíbený zrod Šéfa a úplné poprvé šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha na televizní obrazovce:

Ano, šéfe! I (1) - Restaurace Hrádek / Litoměřice
Ano, šéfe! I (1) - Restaurace Hrádek / Litoměřice

S 1. dílem Ano, šéfe! začal Zdeněk Pohlreich neuvěřitelně perlit! 

Tyhle jeho hlášky nikdo nezapomene!

  • „Ty do toho kloveš jak vrána do hovna.“
  • „Nehrab se v tom jak student v pochvě a hoď to tam všechno. To asi vystřihnem, ne?“
  • „Mluv nebo ser písmena! Máš na vybranou…“
  • „Když sem teď někdo vleze a objedná si paprikáš, tak bude koukat jak prase po první ráně.“
  • "Omáčky vaříte, nebo práškujete?"
  • "Na place každej kouří jak sádrovej ježek!"
  • "Kuchař je poloviční lékař. Musí dbát o zdraví národa."
  • "Jestli tohle je vývar, já jsem svatá Panna orleánská…"
  • "Zaměstnej si tady osmirukou chobotnici, když to chceš takhle stihnout."

Šéfovy hlášky si můžete přehrát ve vybraných scénách

  • "To je přehlídka zbytečných pohybů."
  • "Salát je suchej jak dědečkův skalp…"
  • "Jak to, že se mnou souhlasíte, včera jsme se tak krásně hádali?"
  • "Copak, že je to zdravý... Na to lidi kašlou, hlavně, že je to dobrý."
  • "Nejsme v restauraci, jsme ve spořitelně času."
  • "Všechno vždycky fungovalo, než tam vlezlo to plešatý hovado."

Přečtěte si uvolněný rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem pro časopis Prima FRESH, v němž nám prozradíl například to, jak moc žil „country“ i to, co ho spojovalo s máničkami. Poprvé v něm také odtajnil osobní nákroj špekáčku.

Málem vařečku pověsil na hřebík

Zdeněk Pohlreich se vyučil kuchařem proti své vůli a vaření ho prý nejprve vůbec nebavilo. Názor na řemeslo prý změnil až s větší praxí, které se mu dostalo při působení jako šéfkuchař v restauraci La Guillotine v Adelaide. Po návratu z emigrace postupně pracoval na stejné pozici v Praze v hotelu Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS nebo Marriott. V současnosti provozuje Café Imperial, Divinis a nově Next Door.

Zdeněk Pohlreich je respektovanou osobností nejen v gastronomických kruzích, ale i televizní hvězdou. Už natočil sedm řad pořadu Ano, šéfe!, kde učí české restauratéry a hospodské prosperitě, vařit a vycházet vstříc přáním hosta.

Na svém televizním kontě má i další televizní show – Na nože, Česko vaří s Pohlreichem živě nebo série škol vaření, jako jsou Šéf na grilu, Teď vaří šéf! či Vařte jako šéf! a Rozpal to, šéfe!

SLEDUJTE online i další legendární pořady a seriály televize PRIMA, která je vidět už 25 let.

Dnes už se Zdeněk Pohlreich nikomu představovat nemusí

Epizody slavného Ano, šéfe! si můžete kdykoliv pustit online na iPrima.cz

Tak co, změnil se podle vás náš Šéf od doby, kdy jste se s ním prostřednictvím televizní obrazovky poznali?

Jen jednou za celou éru natáčení Ano, šéfe! se učil od nějakého kuchaře vařit.

Podívejte se na videu, jak se Šéf učí vařit:

Ano, šéfe! VII (7): Šéf se učí vařit
Ano, šéfe! VII (7): Šéf se učí vařit
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama