Jsem Zdeněk Pohlreich! Tohle je úplně 1. díl show Ano, šéfe!, která z něj udělala legendu

Zdeněk Pohlreich je pro většinu národa jednoduše Šéf a i když to sám o sobě nerad slyší, za takřka deset let natáčení pořadu Ano, šéfe! se stal veřejně uznávanou celebritou. Jak se za ta léta Prima šéfování změnil? Pusťte si historicky první díl z litoměřického Hrádku a posuďte.
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
archiv FTV Prima

reklama

„Jsem Zdeněk Pohlreich. Jsem šéfkuchař a zároveň šéf Café Imperial. I když máme práce víc než dost, přesto mě baví zkoušet v branži stále něco novýho. Třeba pomoct kolegům, jejichž restaurace kvůli pár stupidním chybám bojujou o přežití.“ Takto se šéf představil národu v prvním dílu nové show Ano, šéfe! v roce 2009.

S 1. dílem Ano, šéfe! začal Zdeněk Pohlreich neuvěřitelně perlit! 

Tyhle jeho hlášky z restaurace Hrádek v Litoměřicích nikdo nezapomene!

  • „Ty do toho kloveš jak vrána do hovna.“
  • „Nehrab se v tom jak student v pochvě a hoď to tam všechno. To asi vystřihnem, ne?“
  • „Mluv nebo ser písmena! Máš na vybranou…“
  • „Když sem teď někdo vleze a objedná si paprikáš, tak bude koukat jak prase po první ráně.“
  • „Omáčky vaříte, nebo práškujete?“
  • „Na place každej kouří jak sádrovej ježek!“
  • „Kuchař je poloviční lékař. Musí dbát o zdraví národa.“
  • „Jestli tohle je vývar, já jsem svatá Panna orleánská…“
  • „Zaměstnej si tady osmirukou chobotnici, když to chceš takhle stihnout.“

Šéfovy hlášky si můžete přehrát ve vybraných scénách

  • „To je přehlídka zbytečných pohybů.“
  • „Salát je suchej jak dědečkův skalp…“
  • „Jak to, že se mnou souhlasíte, včera jsme se tak krásně hádali?“
  • „Copak, že je to zdravý... Na to lidi kašlou, hlavně, že je to dobrý.“
  • „Nejsme v restauraci, jsme ve spořitelně času.“
  • „Všechno vždycky fungovalo, než tam vlezlo to plešatý hovado.“

Přečtěte si uvolněný rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem pro časopis Prima FRESH, v němž nám prozradíl například to, jak moc žil „country“ i to, co ho spojovalo s máničkami. Poprvé v něm také odtajnil osobní nákroj špekáčku.

Málem vařečku pověsil na hřebík

Zdeněk Pohlreich se vyučil kuchařem proti své vůli a vaření ho prý nejprve vůbec nebavilo. Názor na řemeslo prý změnil až s větší praxí, které se mu dostalo při působení jako šéfkuchaře v restauraci La Guillotine v Adelaide. Po návratu z emigrace postupně pracoval na stejné pozici v Praze v hotelu Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS nebo Marriott. V současnosti provozuje Café Imperial, Divinis a nově Next Door.

Zdeněk Pohlreich je respektovanou osobností nejen v gastronomických kruzích, ale i televizní hvězdou. Už natočil sedm řad pořadu Ano, šéfe!, kde učí české restauratéry a hospodské prosperitě, vařit a vycházet vstříc přáním hosta.

Na svém televizním kontě má i další televizní show – Na nože, Česko vaří s Pohlreichem živě nebo série škol vaření, jako jsou Šéf na grilu, Teď vaří šéf! či Vařte jako šéf! a Rozpal to, šéfe!

SLEDUJTE on-line i další legendární pořady a seriály televize PRIMA, která je vidět už 25 let.

Dnes už se Zdeněk Pohlreich nikomu představovat nemusí

Tak co, změnil se podle vás náš Šéf od doby, kdy jste se s ním prostřednictvím televizní obrazovky poznali?

Jen jednou za celou éru natáčení Ano, šéfe! se učil od nějakého kuchaře vařit.

Podívejte se na videu, jak se Šéf učí vařit:

Ano, šéfe! VII (7): Šéf se učí vařit
Ano, šéfe! VII (7): Šéf se učí vařit

reklama

reklama