Názory bez cenzury: Bude se stále rozlišovat dvojí kvalita potravin?

Stejný obal, jiné složení a mnohdy i jiná chuť. Štve vás, když pizza nebo zmrzlina ve stejném obalu je například v Německu nebo Rakousku kvalitnější než u nás? O tom jsme dnes diskutovali v Názorech bez cenzury.
stále rozlišovat dvojí kvalita potravin?
Prima FTV
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Už roky se dvojí kvalita potravin řeší v Evropském parlamentu. Už roky slibují naši europoslanci změnu. Tento týden ale došlo k hlasování o dvojí kvalitě potravin na jednom z výborů europarlamentu, a zatímco například eurokomisařka Věra Jourová tvrdí, že je s dvojí kvalitou v podstatě konec, podle některých se víceméně nic nezmění.
Jak to tedy je? A proč vůbec potravinářské firmy dělají jiné výrobky pro západ a jiné pro východ?

 „Já si vůbec nemyslím, že by Češi nebo Slováci byli odkázáni na nekvalitní potraviny. To vůbec ne. Přiznávám a uznávám, že rozdíly v potravinách jsou. A pokud jsou výrazné a není to zvýrazněné na obale, uznávám, že to může být klamání spotřebitele a tato praktika tu nemá být,“ tvrdí Robert Kičina, tiskový mluvčí společnosti Nestlé. Jaké jsou ale argumenty, proč firmy mění složení jednotlivých produktů? To vše a mnohem více se dozvíte v úvodním videu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama