Názory bez cenzury: Zatočí nová směrnice s dvojí kvalitou potravin?

Europoslanci schválili směrnici, která nás má ochránit před dvojí kvalitou výrobků. Jak to pomůže českým spotřebitelům? A dá se dvojí kvalita považovat za nekalou obchodní praktiku? A proč je dvojí kvalita tak dobrý byznys? O tom a dalším byly Názory bez cenzury.
Zatočí nová směrnice s dvojí kvalitou potravin?
Prima FTV
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

„Značka prodává. Ten marketing prodává. Vy očekáváte od výrobku nějakou kvalitu a spotřebitele vůbec nenapadne, že pod nějakou renomovanou značkou se třeba vyrábí verze, které mají výrazně nižší podíl nějaké základní suroviny. V jednom můžeme najít vepřové maso, v druhém nějaký kuřecí separát. Těch příkladů byla celá řada. Netýká se to samozřejmě pouze České republiky. Ty výzkumy se opravdu dělaly v řadě dalších zemích, zejména ve střední a východní Evropě a myslím si, že to naše chápání dvojí kvality je všude stejné. (...) Bavíme se o šizení zákazníků na rozdílném složení stejně vypadajících a pro spotřebitele stejně se tvářících značkových produktů,“ říká europoslankyně a spoluautorka části směrnice o dvojí kvalitě potravin Olga Sehnalová.

Zajímá vás toto téma více? Pusťte si úvodní video! Zároveň nám můžete zasílat náměty, čím bychom se měli zabývat příště!

Reklama
Reklama