Prostřeno!: Chatička bez elektřiny a křepelčí chov

REPRÍZA V Jihomoravském kraji, především v Brně, budou ženy opět ve velké přesile. Týden zahájí jediný muž této věkově pestré moravské partičky.
Prostřeno! XVIII (2)
Prostřeno! XVIII (2)
archiv TV Prima
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Podíváme se na chatičku s kadibudkou a bez elektřiny nebo uvidíme křepelčí chov a ochutnáme křepelčí hostinu. A jaký úkol týdne naše soutěžící čeká? Nebude to nic tak hrozného a ostatním přijde jistě k chuti oblíbená bruschetta. A možná už všichni budou umět italský předkrm také správně vyslovit. Nebo ne?

A co ještě nás v příštím Prostřeno! čeká? Samozřejmě krásných šedesát tisíc korun pro vítěze a deset tisíc pro soutěžícího, kterému odevzdají nejvíce sympatií hlasující diváci. A stejná částka čeká i na jednoho z těch, kdo se zúčastní internetového hlasování na stránkách pořadu Prostřeno! Kdo to celé v Brně a na jižní Moravě vyhraje? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a vše se dozvíte!

 

Pondělí: Ajťák Radomil (47) zahájí týden více než dobře a soupeřkám ještě dopřeje adrenalinový zážitek!

Radomil Trtílek
Autor: archiv TV Prima Radomil Trtílek

Do Kuřimi do svého zrekonstruovaného bytu nás jako první pozve „ajťák“ Radomil, duchem věčně mladý milovník motorek, cestování a rocku. Během vaření Radomil stále ochutnává a mangový dezert, ten se povedl, pochvaluje si hostitel, který začíná moučníkem. Do předkrmu i polévky přijde celkem dost tučné maso, v jarních závitcích je bůček a v polévce kachní vývar, z něhož je nutné odebrat hodně sádla. A hlavní roštěnky se dělají na slanině a cibulce. Radomil si ale pro dámy přichystal hodně vína a jak víme, alkohol tuky štěpí. K přípitku hostitel dodá úkol týdne, což je skromná bruschetta. A někoho už napadne, jaké téma ho čeká.

Předkrmový jarní závitek v asijském stylu je vtipně naservírovaný a šťavnatý, Radomil je rád za pochvalu od Lenky. A kdo nejí polévku? Renata! Ale ne proto, že by nebyla k jídlu, ale proto, aby nepřibrala. Někomu v kachním vývaru chybí maso. Teprve po polévce přijde na řadu šmejdění, které vezmou holky hodně z gruntu, dokonce nakouknou i do lednice. A na poličce je pistole! Zlatý hřeb první večeře vypadá krásně, bude dušená roštěnka s bramborovo-karotkovým pyré stejně tak dobrá, jak se jeví? A co dámy čeká po chutné večeři? Helmy na hlavy, Lenka se převlékne do sportovního, protože je čeká adrenalinový zážitek. Projížďka na motorce spolu s hostitelem a jeho kamarády!

 

Úterý: Rozvedená pětinásobná babička Renata (51) překvapí svým bydlením a hosté od ní hladoví neodejdou

Renata Dirdová
Autor: archiv TV Prima Renata Dirdová

„Nad taktikou jsem nepřemýšlela a ani bych netaktizovala,“ říká ve svém medailonku druhá soutěžící, momentálně nezaměstnaná Renata. Její dům, kde žije společně s jednou ze tří dcer, vypadá zvenku jako stavba, ale uvnitř najdeme komfortně zařízený byt a moderně vybavenou kuchyni. Renata potřebuje pro svoji velikou rodinu dlouhý stůl, hosté se u ní rozhodně tísnit nebudou. Druhé menu je moderní i klasické: plněná předvařená a zapečená brambora na úvod, hovězí vývar jako polévka. Renata vyrobí na kameru domácí nudle, na které zdědila speciální šikovný váleček. Je jasné, že už se v životě něco navařila a že je to zkušená kuchařka. Jako hostitelka je ale poněkud nervózní. Co na její tabuli řeknou hosté?

Pár chyb v prostírání se najde – chybí příbory, na jídlo se čeká, paní Renča prostě nestíhá. Vepřovou panenku, kterou ve stresu zapomněla osolit, a je snad trochu vysušená, doplní americké brambory a dva druhy omáček – pepřová a vynikající hříbková. A proč nejedla hostitelka polévku? Možná zbytečně, protože Lenka přišla s originální výživovou teorií. Prý větší zadek rovná se větší zdraví. Aspoň je u stolu veselo. Veselo bude i při zábavě, která někomu připomene spíš předškolní aktivity. Ale co chcete od mladé, několikanásobné babičky! Sladká tečka je pořádná porce, chutná, ale s krtkovým dortem prý nemá moc společného.

 

Středa: Sára (23) pozve své hosty do divočiny na starou přírodní chatu bez elektřiny a s kadibudkou. Soupeři jsou v šoku…

Sára Řezníčková
Autor: archiv TV Prima Sára Řezníčková

Třetí a nejmladší hostitelka prý intrikovat nebude, snad jen kdyby jídlo nešlo téměř pozřít, ale stejně prý nedá méně než čtyři body. Tak uvidíme… Sára, která se věnuje přírodní kosmetice a žije ve sdíleném bytě v Brně, už se několikrát stěhovala. Soupeře pozve na chatu, která už hodně pamatuje. Veselá a kamarádská Sára, podle Radka trochu free a do větru, opravdu asi ráda prožívá něco nového, nebojí se neznámého, má smysl pro dobrodružství. A odvaha jí nechybí… Najdou hosté, kteří se sešli u křoví, Sářinu chatičku s kadibudkou? K cíli museli vystoupat do kopce. V kuchyni vládnou poměrně polní podmínky.

Kromě nevšedního prostředí čeká návštěvu zahraniční menu i zvěřina s domácím knedlíkem na hlavní chod. Spolustolovníci jsou z chatičky zprvu v šoku, hlavně ze suchého záchodu. Ciabatta s pestem z medvědího česneku, jak bylo původně v úmyslu, domácí není, navíc se skoro překrývá s úkolem týdne, na ten ale Sára stejně zapomněla. Studená španělská polévka gazpacho se bohužel nepovedla, je prý přesolená a je v ní příliš česneku i cibule. Jsou zklamaní hosté i Sára, která si podle Lenky až pozdě uvědomila, že vybrala pokrmy, které nechutnají každému. Nasytí se aspoň zvěřinovým ragú s knedlíkem? Hlavní chod je naštěstí výborný, povedl se, jenže Lenka zvěřinu nejí. A po ukázce výroby Sářiny přírodní kosmetiky následuje zdravý dezert – poněkud bez chuti. A kdo se zde postará o tu horu nádobí? To prý až maminčina myčka…

Čtvrtek: Věrná divačka pořadu Prostřeno! Lucie (30) vsadí na prověřenou kartu francouzské kuchyně

Lucie Zapalačová
Autor: archiv TV Prima Lucie Zapalačová

Lucie své účinkování prý pojala jako sociální experiment. Zajímá ji, jak lidi pod tlakem fungují, co všechno jsou schopni udělat pro peníze atd. Čtvrtá hostitelka bydlí v novém bytě na okraji Brna s přítelem. Jako první si připraví mini quiche, každý dostane malý francouzský slaný koláč s náplní ze slaniny, pórku, tučné kysané smetany, vajec a sýra. Těsto se musí předem odležet, což platí i o sladké tečce, opět francouzské specialitě crème brûlée. Při vaření to vypadá, že má Lucie práci dobře zorganizovanou, vždyť v zaměstnání vede tým!

Hosté dostanou na přípitek originální cider. Co ale vázne, to je Lenka, na kterou se musí čekat, a prý to není poprvé. Lucka se tím ale rozhodit nenechá a pokračuje ve své slibně nastartované večeři. Dámy si mezitím při šmejdění utahují z Radka, který je celý červený, a dostanou i zatím nejchutnější úkol týdne, bruschetta hostinu zahájí. Předkrmový quiche ještě doprovodí salátek, hrášková polévka s pestem z medvědího česneku u většiny též zaboduje, snad jen Lenka u stolu stávkuje. Je to taktika, nebo jí krém opravdu nechutná? Na burgundské hovězí s máslovou bramborovou kaší se chvíli čeká, vyplatí se to čekání? Pro Sáru omáčka bez hub, podle Radomila a Lenky je chuť vína v omáčce až moc silná, jinak se ale všichni nakonec i včetně Radka olizují. Sladká je zábava i dezert se sladkou krustičkou též nikoho nezarmoutí – naopak.

 

Pátek: Trojnásobná maminka, ředitelka i chovatelka Lenka (39), překvapí zejména nevšedním jídelníčkem: všude samá křepelka!

Lenka Pravdíková
Autor: archiv TV Prima Lenka Pravdíková

Finanční poradkyně Lenka toho prý už hodně procestovala, proto není snadné její rozmazlené chuťové buňky jen tak uspokojit. A opravdu je zatím asi největší kritičkou. Co sama trojnásobná maminka ve finále předvede? Nikdo nepochybuje, že bude chtít zazářit. Překvapí svým menu, kde pochází vše od křepelek, které na své farmě s manželem chovají. Inspirovala je k tomu dcera, která trpěla zdravotními problémy, a na imunitu prý pomáhají právě křepelčí vajíčka. A vajíčka zabrala, dcera se do dvou měsíců uzdravila. Jak zapůsobí tahle křepelčí terapie na Lenčiny hosty? Komu budou křepelky zapáchat?

Po úkolu týdne přijde na stůl pečená křepelka s nakládanými vajíčky a s příchutí cibulky s kurkumou. Sára s Renčou se na ty malé nožičky dívají trochu vyděšeně. A Sáře se zdá, že jsou ptáci v klecích poněkud moc pohromadě. Co na to Lenka? Lenka a Sára nebudou nikdy kamarádky, i když se hostitelka snažila. Radkovi ale polévka jede, chutnaly mu i vajíčka v předkrmu. Lenka zkusí něco osvěty, přesvědčí Sáru o prospěšnosti křepelčího chovu, aby negativně neovlivňovala ostatní? Panenka Wellington je obrovská porce jen se salátem a s jogurtem, hostitelka hlavní chod dobře zvládla, ale hosté už nemohou. I poslední „zábava“ se týká křepelek, konkrétně loupání malých kropenatých vajíček. Hostům už jdou oči šejdrem a to je ještě čeká čokoládou ozdobená roláda z křepelčích vajec s domácí meruňkovou marmeládou.

A jak celý týden nakonec dopadne? Bude to spravedlivé? Sledujte Prostřeno! z Jihomoravského kraje.

Reklama
Reklama