Jarní vaječné pohoštění s uzeným lososem

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Renáta Srbová

Jarní vaječné pohoštění s uzeným lososem
Jarní vaječné pohoštění s uzeným lososem

reklama

Suroviny

vejce
Almette sýr
smetanový sýr
máslo
uzený plátkový losos
majonéza
pažitka
sůl
pepř bílý mletý

Postup

Vejce uvaříme natvrdo. Vkládáme je do studené vody, kterou rychle přivedeme k varu a od doby, kdy voda začne vřít, počítáme 8–9 minut. Jakmile jsou vejce uvařená, vodu slijeme a rychle je zchladíme ve studené vodě, kterou párkrát vyměníme. Poté je oloupeme a opláchneme krátce studenou vodou, aby na nich neulpěly žádné skořápky. Vychladlá vejce překrojíme podélně přesně napůl a z obou půlek vyjmeme žloutky, které odložíme do misky. Ke žloutkům přidáme všechny uvedené suroviny, kromě lososa a pažitky a metlami ručního mixéru našleháme do pěny. Do každé půlky vejce nastříkáme krém, posypeme pažitkou a ozdobíme kouskem lososa.

reklama