Jarní vaječné pohoštění s uzeným lososem
Doba přípravy: do 1,5 hodiny
Suroviny
vejce | |
Almette sýr | |
smetanový sýr | |
máslo | |
uzený plátkový losos | |
majonéza | |
pažitka | |
sůl | |
pepř bílý mletý |
Postup
Vejce uvaříme natvrdo. Vkládáme je do studené vody, kterou rychle přivedeme k varu a od doby, kdy voda začne vřít, počítáme 8–9 minut. Jakmile jsou vejce uvařená, vodu slijeme a rychle je zchladíme ve studené vodě, kterou párkrát vyměníme. Poté je oloupeme a opláchneme krátce studenou vodou, aby na nich neulpěly žádné skořápky. Vychladlá vejce překrojíme podélně přesně napůl a z obou půlek vyjmeme žloutky, které odložíme do misky. Ke žloutkům přidáme všechny uvedené suroviny, kromě lososa a pažitky a metlami ručního mixéru našleháme do pěny. Do každé půlky vejce nastříkáme krém, posypeme pažitkou a ozdobíme kouskem lososa.