Vepřová panenka na rozmarýnu s bramborovou kaší, salátem z rukoly a cherry rajčátky
Doba přípravy: do 2 hodin
Suroviny
vepřová panenka | |
červené víno | |
paprika červená | |
3 PL | brusinek |
cibule | |
šalotka | |
brambory | |
tymián | |
sůl |
Postup
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, rozmáčkneme dlaní, osolíme z obou stran a stejně tak posypeme paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran, vyjmeme, vložíme do hrnce a přiklopíme. Na výpeku z masa orestujeme pokrájenou cibuli, podlijeme vínem a dusíme do změknutí cibule, kterou následně rozmixujeme tyčovým mixérem, omáčka se tím krásně zahustí. Přidáme kompotované brusinky, zamícháme, případně dosolíme a vrátíme zpět opečenou panenku.