Vepřová panenka na rozmarýnu s bramborovou kaší, salátem z rukoly a cherry rajčátky

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Renáta Srbová

Vepřová panenka na rozmarýnu s bramborovou kaší, salátem z rukoly a cherry rajčátky
Vepřová panenka na rozmarýnu s bramborovou kaší, salátem z rukoly a cherry rajčátky

reklama

Suroviny

vepřová panenka
červené víno
paprika červená
3 PLbrusinek
cibule
šalotka
brambory
tymián
sůl

Postup

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, rozmáčkneme dlaní, osolíme z obou stran a stejně tak posypeme paprikou. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran, vyjmeme, vložíme do hrnce a přiklopíme. Na výpeku z masa orestujeme pokrájenou cibuli, podlijeme vínem a dusíme do změknutí cibule, kterou následně rozmixujeme tyčovým mixérem, omáčka se tím krásně zahustí. Přidáme kompotované brusinky, zamícháme, případně dosolíme a vrátíme zpět opečenou panenku.

reklama