Zapečený lilek s mozzarellou a cherry rajčátky

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Eliška Čerešňová

Zapečený lilek s mozzarellou a cherry rajčátky
Zapečený lilek s mozzarellou a cherry rajčátky

reklama

Suroviny

2 menší lilky
2–3 stroužky česneku
bazalka (nejlépe čerstvá)
200 g mozzarelly v celku nebo strouhané (ne v nálevu)
100 g strouhaného parmezánu
300 g cherry rajčátek
olivový olej
sůl
pepř

Postup

  1. Lilek nakrájíme na plátky, osolíme z obou stran, necháme vypotit, osušíme papírovým ubrouskem. Malý pekáček (případně zapékací mističky) vymažeme olivovým olejem. Poklademe vrstvu lilku, osolíme, opepříme, lehce posypeme česnekem nakrájeným na drobounko a jemně nasekanou bazalkou. Poklademe vrstvu mozzarelly nakrájené na plátky (nebo nastrouhané).
  2. Znovu klademe vrstvu lilku, osolíme, opepříme, posypeme kousky česneku a bazalkou. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtiny a klademe další vrstvu. Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C cca 30 minut. Po vypečení většiny tekutiny, která se během pečení z lilku uvolní, zasypeme parmezánem a pečeme ještě 5 minut.

reklama