Zapečený lilek s mozzarellou a cherry rajčátky
Doba přípravy: do 1 hodiny
Suroviny
2 menší lilky | |
2–3 stroužky česneku | |
bazalka (nejlépe čerstvá) | |
200 g mozzarelly v celku nebo strouhané (ne v nálevu) | |
100 g strouhaného parmezánu | |
300 g cherry rajčátek | |
olivový olej | |
sůl | |
pepř |
Postup
- Lilek nakrájíme na plátky, osolíme z obou stran, necháme vypotit, osušíme papírovým ubrouskem. Malý pekáček (případně zapékací mističky) vymažeme olivovým olejem. Poklademe vrstvu lilku, osolíme, opepříme, lehce posypeme česnekem nakrájeným na drobounko a jemně nasekanou bazalkou. Poklademe vrstvu mozzarelly nakrájené na plátky (nebo nastrouhané).
- Znovu klademe vrstvu lilku, osolíme, opepříme, posypeme kousky česneku a bazalkou. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtiny a klademe další vrstvu. Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C cca 30 minut. Po vypečení většiny tekutiny, která se během pečení z lilku uvolní, zasypeme parmezánem a pečeme ještě 5 minut.