Lososový a zeleninový tatarák, domácí bagetka

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Klára Zahrádková

Lososový a zeleninový tatarák, domácí bagetka
Lososový a zeleninový tatarák, domácí bagetka

reklama

Suroviny

Lososový tatarák:
200 guzeného lososa
čerstvý sýr (zakysaná smetana)
1 MLhrubozrnná hořčice
šťáva z 1/2 citronu
šalotka
kopr
olej
sůl
Zeleninový tatarák:
2mrkve
kousek celeru
1petržel
1 MLmletých ořechů
strouhaný sýr
1 PLolivového oleje
mletá paprika
kečup nebo protlak
tabasco
sůl
pepř
Domácí bagetky:
300 gpolohrubé mouky
150 gpolohrubé mouky
250 gvody
1droždí
1 MLcukru
25 goleje
1,5 MLsoli

Postup

  1. Lososový tatarák: Lososa a šalotku nakrájíme nadrobno, smícháme s ostatními ingrediencemi a dáme vychladit.
  2. Zeleninový tatarák: Zeleninu nastrouháme, vše smícháme dohromady a dochutíme dle libosti.
  3. Domácí bagetky: Z vody, cukru, trochy mouky a droždí uděláme kvásek. Přidáme mouku, olej, sůl a vypracujeme těsto. Ihned tvoříme bagetky, dame na plech s pečícím papírem a necháme cca 15 minut kynout. Potřeme vodou a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C cca 20 minut.

reklama