Suroviny
Lososový tatarák: |
200 g | uzeného lososa |
| čerstvý sýr (zakysaná smetana) |
1 ML | hrubozrnná hořčice |
| šťáva z 1/2 citronu |
| šalotka |
| kopr |
| olej |
| sůl |
Zeleninový tatarák: |
2 | mrkve |
| kousek celeru |
1 | petržel |
1 ML | mletých ořechů |
| strouhaný sýr |
1 PL | olivového oleje |
| mletá paprika |
| kečup nebo protlak |
| tabasco |
| sůl |
| pepř |
Domácí bagetky: |
300 g | polohrubé mouky |
150 g | polohrubé mouky |
250 g | vody |
1 | droždí |
1 ML | cukru |
25 g | oleje |
1,5 ML | soli |
Postup
- Lososový tatarák: Lososa a šalotku nakrájíme nadrobno, smícháme s ostatními ingrediencemi a dáme vychladit.
- Zeleninový tatarák: Zeleninu nastrouháme, vše smícháme dohromady a dochutíme dle libosti.
- Domácí bagetky: Z vody, cukru, trochy mouky a droždí uděláme kvásek. Přidáme mouku, olej, sůl a vypracujeme těsto. Ihned tvoříme bagetky, dame na plech s pečícím papírem a necháme cca 15 minut kynout. Potřeme vodou a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C cca 20 minut.
Související témata s článkem