Jak se podaří všem soutěžícím do svého menu nenápadně zahrnout úkol týdne, kterým je příprava rýže či její zakomponování do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o bonusový chod? Kdo si představení v kuchyni užije a komu se moc dařit nebude? Zradí někoho některé potraviny, případně nápoje? A kdo bude nakonec největším taktikem? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!
Jako první se do kuchyně postaví Peter. vystudoval Univerzitu Karlovu, fakultu sociálních věd, obor ekonomickáu teorie, a získal titul Mgr. Pracoval jako finanční analytik v UCB, dále jako prodejce vína pro vinařství Skoupil, telefonní prodejce, průvodce Prahou na elektrických kolech a pomocný kuchař. Nyní pracuje jako kurýr. Organizuje akce se šamanskou tematikou – s bubny a kakaovými ceremoniemi. Má rád otužování, ohně, hudební jamování. Rád také přespává v lesích. Dlouho se věnoval zdravé stravě, a to převážně raw a veganské. Co bude podávat? Na talíři se objeví:
1) zeleninové nudle s bazalkovým pestem,
2) raw mrkvová polévka,
3) rostlinné kari s bylinkovou pohankou,
4) horká čokoláda s krémem a oříšky.
Úterní večer bude patřit Martinovi. Jeho největším koníčkem je aktuálně grafický design – učí se v grafických programech a zajímá se o vše kolem. Když se chce odreagovat, tak chodí běhat anebo jezdí na kole. Rád chodí i do kaváren, na pivo s kamarády a občas na nějaké techno. Má rád přírodu – převážně Alpy anebo chození po českých horách. Pokud má možnost, tak si zabalí tašku a vyrazí do cizí země na roadtrip. Jak se Martinovi bude dařit? Na talířích se objeví:
1) tatarák z marinovaného lososa,
2) kukuřičný krém, jalapeno pyré, slanina a koriandrovo-kukuřičný garnish,
3) vepřová žebírka na fenyklu a cibuli, šťouchané brambory,
4) badyánová panna cotta z kokosového mléka, maliny a pomerančový gel.
Středeční hostitelka Ivana pracuje jako zdravotní sestra. Sama o sobě tvrdí, že je,,brutálně‘‘ upřímná a výbušná. Dále je společenská a má smysl pro humor. Miluje celou svou rodinu. Do pořadu ji přihlásil přítel její dcery Adam. Těší se na legraci a dobrou společnost. Zatím nepřemýšlela, jak by s případnou výhrou naložila. Z vaření má nějaké drobné kalamity, jako je spálené kuře a vejce natvrdo vařené bez vody. Ráda připravuje česká jídla. Podávat se bude:
1) variace sýrů a schwarzwaldské šunky s opečeným toustem,
2) kachní kaldoun s játrovými knedlíčky,
3) kachna, variace zelí a domácí bramborový knedlík,
4) smetanový pohár s ovocem.
Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Lucie. Zajímá ji vše kolem kultury a gastronomie. Má ráda hudbu a cestování. Sama o sobě tvrdí, že je veselá, dobrodružná, empatická a tolerantní. Do pořadu se přihlásila sama už podruhé, protože to minule nevyšlo a chce to zkusit ještě jednou. Těší se na další zkušenosti, které jsou dle ní k nezaplacení, a také na dobrou zábavu. Pokud by vyhrála, tak by peníze použila na cestu do Kostariky. Může si balit kufry? Podávat se bude:
1) salát z pečené růžičkové kapusty s čerstvým sýrem,
2) celerový krém s jablky,
3) dušené hovězí s kořenovou zeleninou a bramborovou kaší,
4) jablečný crumble s vanilkovou zmrzlinou.
Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Tatyana. Sama o sobě tvrdí, že je v pohodě. Je veselá, dobře navazuje kontakty a mluví sedmi jazyky. Přijala výzvu se zúčastnit znovu, protože ji to bavilo. Účinkovala v pořadu už v roce 2017. Očekává nové výzvy a seznámení s novými a zajímavými lidmi. Zatím neví, jak by s výhrou naložila – vymyslí to, až to bude aktuální. Mezi její oblíbená jídla patří mozzarella buffalo s rajčaty a olivovým olejem. Vaření je pro ni potěšení a radost. Jak jí to u sporáku půjde a co se bude podávat?
1) Kiwi a uzené maso,
2) bohráč,
3) čelohráč,
4) závin s mandarinkami.
Sledujte Prostřeno! on-line v našem ARCHIVU a na prima+