Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech

V Prostřeno! tentokrát budou v převaze ženy. Dva muži na tři ženy – přesně taková bude sestava, která bude bojovat v tomto týdnu o titul nejlepšího amatérského kuchaře. A navzájem si nedarují vůbec nic.
Právě připravujeme
Právě připravujeme
thinkstock.com

reklama

Jak se podaří všem soutěžícím do svého menu nenápadně zahrnout úkol týdne, kterým je příprava rýže či její zakomponování do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o bonusový chod? Kdo si představení v kuchyni užije a komu se moc dařit nebude? Zradí někoho některé potraviny, případně nápoje? A kdo bude nakonec největším taktikem? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Peter. vystudoval Univerzitu Karlovu, fakultu sociálních věd, obor ekonomickáu teorie, a získal titul Mgr. Pracoval jako finanční analytik v UCB, dále jako prodejce vína pro vinařství Skoupil, telefonní prodejce, průvodce Prahou na elektrických kolech a pomocný kuchař. Nyní pracuje jako kurýr. Organizuje akce se šamanskou tematikou – s bubny a kakaovými ceremoniemi. Má rád otužování, ohně, hudební jamování. Rád také přespává v lesích. Dlouho se věnoval zdravé stravě, a to převážně raw a veganské. Co bude podávat? Na talíři se objeví:
1) zeleninové nudle s bazalkovým pestem,
2) raw mrkvová polévka,
3) rostlinné kari s bylinkovou pohankou,
4) horká čokoláda s krémem a oříšky.

Úterní večer bude patřit Martinovi. Jeho největším koníčkem je aktuálně grafický design – učí se v grafických programech a zajímá se o vše kolem. Když se chce odreagovat, tak chodí běhat anebo jezdí na kole. Rád chodí i do kaváren, na pivo s kamarády a občas na nějaké techno. Má rád přírodu – převážně Alpy anebo chození po českých horách. Pokud má možnost, tak si zabalí tašku a vyrazí do cizí země na roadtrip. Jak se Martinovi bude dařit? Na talířích se objeví:
1) tatarák z marinovaného lososa,
2) kukuřičný krém, jalapeno pyré, slanina a koriandrovo-kukuřičný garnish,
3) vepřová žebírka na fenyklu a cibuli, šťouchané brambory,  
4) badyánová panna cotta z kokosového mléka, maliny a pomerančový gel.

Středeční hostitelka Ivana pracuje jako zdravotní sestra. Sama o sobě tvrdí, že je,,brutálně‘‘ upřímná a výbušná. Dále je společenská a má smysl pro humor. Miluje celou svou rodinu. Do pořadu ji přihlásil přítel její dcery Adam. Těší se na legraci a dobrou společnost. Zatím nepřemýšlela, jak by s případnou výhrou naložila. Z vaření má nějaké drobné kalamity, jako je spálené kuře a vejce natvrdo vařené bez vody. Ráda připravuje česká jídla. Podávat se bude:
1) variace sýrů a schwarzwaldské šunky s opečeným toustem,
2) kachní kaldoun s játrovými knedlíčky,
3) kachna, variace zelí a domácí bramborový knedlík,
4) smetanový pohár s ovocem.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Lucie. Zajímá ji vše kolem kultury a gastronomie. Má ráda hudbu a cestování. Sama o sobě tvrdí, že je veselá, dobrodružná, empatická a tolerantní. Do pořadu se přihlásila sama už podruhé, protože to minule nevyšlo a chce to zkusit ještě jednou. Těší se na další zkušenosti, které jsou dle ní k nezaplacení, a také na dobrou zábavu. Pokud by vyhrála, tak by peníze použila na cestu do Kostariky. Může si balit kufry? Podávat se bude:
1) salát z pečené růžičkové kapusty s čerstvým sýrem,
2) celerový krém s jablky,
3) dušené hovězí s kořenovou zeleninou a bramborovou kaší,
4) jablečný crumble s vanilkovou zmrzlinou.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Tatyana. Sama o sobě tvrdí, že je v pohodě. Je veselá, dobře navazuje kontakty a mluví sedmi jazyky. Přijala výzvu se zúčastnit znovu, protože ji to bavilo. Účinkovala v pořadu už v roce 2017. Očekává nové výzvy a seznámení s novými a zajímavými lidmi. Zatím neví, jak by s výhrou naložila – vymyslí to, až to bude aktuální. Mezi její oblíbená jídla patří mozzarella buffalo s rajčaty a olivovým olejem. Vaření je pro ni potěšení a radost. Jak jí to u sporáku půjde a co se bude podávat?
1) Kiwi a uzené maso,
2) bohráč,
3) čelohráč,
4) závin s mandarinkami.

Sledujte Prostřeno! on-line v našem ARCHIVU a na prima+

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

UP-Spot Prima+ obsah (již nyní)

reklama

reklama